Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rusko_k - напреднал
VLADO66 написа:
Най-много да подпиква на не повече от метър пред него.Не може ли от къщата да изкараш маркуч или дя направиш някаво отклонение с PVС тръби?
Трябва доста да пробивам и то стените, или маркуч през кухненски смесител и през прозореца, но пак нещо не ми се връзва да е така. В момента направихме опит с един разпръсквач от най обикновените - http://www.4um.bg/product/1372/gradinsk ... nenia.html, взет назаем от комшията :) достига до около 3 м радиус, като струята е висока около 2 м. Не съм наясно дали има разпръсквачи, които не постигат такава височина, но пък радиуса на разпръскване да е по - голям.
Мисля си, че ако е нещо по - читаво или на друг принцип може да достигне и по - голяма площ.
Чел съм, че читавите и квито ги търсиш искат налягане.
Колко са ти дебели стените? 50 санта камък?
Със свредло и перфоратор става прилична дупка за полипропилен ф25. Пораженията са много малки. Вади един извод от тоя хидрофор на двора и си го направи като хората. Кран с изпускател. Играчка ще е, но опитът ми сочи, че колкото пъти съм се опитвал да ошибам дявола във въздуха, се съм са приземявал от към страната на булката.
Да беше написал от къде си. Ако е наблизо, никакъв проблем да докарам перфоратор, ютия....
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср май 09, 2018 12:34 pm, променено общо 1 път.
rusko_k - напреднал
[quote="Трифон П.Трифонов"]Чел съм, че читавите и квито ги търсиш искат налягане.
Колко са ти дебели стените? 50 санта камък?
Със свредло и перфоратор става прилична дупка за порипропилен ф25. Пораженията са много малки. Вади един извод от тоя хидрофор на двора и си го направи като хората. Кран с изпускател. Играчка ще е, но опитът ми сочи, че колкото пъти съм се опитвал да ошибам дявола във въздуха, се съм са приземявал от към страната на булката.
Да беше написал от къде си. Ако е наблизо, никакъв проблем да докарам перфоратор, ютия....[/quote

Прав си, но след цялата одисея със всичките строителни дейности...и мъки и кво ли не...ако ти кажа че не ми се занимава, надявам се да ми повярваш!
Иначе съм до Нови Искър, Столична община.
Вярвам ти. На мен ми се повръща от строителство и от коли, та ми е ясно.
Далеч си. Натам ще ходя след два месеца, ама ще влизам в пещери.
Разхождай маркуча, както ти е кеф, а по натам може и да отимаш мерак за доработки.
rusko_k - напреднал
Трифон П.Трифонов написа:
Вярвам ти. На мен ми се повръща от строителство и от коли, та ми е ясно.
Далеч си. Натам ще ходя след два месеца, ама ще влизам в пещери.
Разхождай маркуча, както ти е кеф, а по натам може и да отимаш мерак за доработки.

Всичко с времето си както се казва :)
preslav - майстор
rusko_k написа:

Трябва доста да пробивам и то стените, или маркуч през кухненски смесител и през прозореца, но пак нещо не ми се връзва да е така. В момента направихме опит с един разпръсквач от най обикновените - http://www.4um.bg/product/1372/gradinsk ... nenia.html, взет назаем от комшията :) достига до около 3 м радиус, като струята е висока около 2 м. Не съм наясно дали има разпръсквачи, които не постигат такава височина, но пък радиуса на разпръскване да е по - голям.
Мисля си, че ако е нещо по - читаво или на друг принцип може да достигне и по - голяма площ.
Имам три разпръсквача, два от тях са като перки, които се развъртат и при малко налягане на водата. Третият е от тези, които с чукане се преместват и може да се настройва зоната на поливане (а не в кръг), но иска налягане.
Едната от въртележките е много удачна защото е на шейна, а не на колче - слагаш в най-далечния ъгъл, а после само придърпваш маркуча. Ако се наложи да правя снимка ще трябва да почакаш, иначе е нещо подобно https://www.google.com/search?q=%D0%B2% ... evEM3MOgpM:
hidrazin - майстор
rusko_k написа:
...Ще използвам водопроводната мрежа / налягане може би около 1 бар / ...
Айде да почнем отначало ...
Имаш ли въобще право да си поливаш троскота с вода от чешмата, питейна вода....
Ся, ако наистина налягането в системата на ВиК е около 1 бар, то явно имате проблем.
:partyman:
jgt - специалист
rusko_k написа:
Да четох доста...но идеята към момента е просто един разпръсквач, който да местя ръчно , но не мога да се ориентирам какъв точно модел ще обхване максимална площ на това нищожно налягане.
А ти сигурен ли си, че нощем от към 2 ч. налягането на В.мрежа е същото?
Предполагам, че при намаляла консумация, може да имаш и повече. Е, ако ти се спи, като на всеки млад човек, постарал се булката да е доволна, може и да не си уловил колебанията в мрежата.
Ние дъртите, отбити от жената, докато го успокоим, следим и вършим нещо си.
Ако хванеш момента, настрой си таймера.
При мен, на баира, колебанието е от 0 до 6,7. Но, не съм в Нови Искър.
rusko_k - напреднал
hidrazin написа:
rusko_k написа:
...Ще използвам водопроводната мрежа / налягане може би около 1 бар / ...
Айде да почнем отначало ...
Имаш ли въобще право да си поливаш троскота с вода от чешмата, питейна вода....
Ся, ако наистина налягането в системата на ВиК е около 1 бар, то явно имате проблем.
:partyman:
Може би наистина нямам право...а за проблема с налягането да има проблем и то в цялото населено място.
Последна промяна от rusko_k на чет май 10, 2018 7:28 am, променено общо 1 път.
rusko_k - напреднал
jgt написа:
rusko_k написа:
Да четох доста...но идеята към момента е просто един разпръсквач, който да местя ръчно , но не мога да се ориентирам какъв точно модел ще обхване максимална площ на това нищожно налягане.
А ти сигурен ли си, че нощем от към 2 ч. налягането на В.мрежа е същото?
Предполагам, че при намаляла консумация, може да имаш и повече. Е, ако ти се спи, като на всеки млад човек, постарал се булката да е доволна, може и да не си уловил колебанията в мрежата.
Ние дъртите, отбити от жената, докато го успокоим, следим и вършим нещо си.
Ако хванеш момента, настрой си таймера.
При мен, на баира, колебанието е от 0 до 6,7. Но, не съм в Нови Искър.
Хе хе жената винаги иска внимание под една или друга форма... :) именно това ми е и идеята да хвана момента както се казва.

Тема "Разпръсквач за тревни площи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: