• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
racer - специалист
Здравейте,
поливам си градината от чешмата, но чешмата е в ниското, а градината нависоко. На чешмата има добро налягане, но като сложа 60 м маркуч 1/2 и 1 м изкачване, пада много и не може да се дъждува. Дали ако сложа 3/4 маркуч ще се оправят нещата? Чешмата си е 1/2 мисля. Други евтини варианти не се сешам. Нямам резервоар, но в краен случай ще купя, ще го пълня от чешмата и после с помпа ще правя дъжд. Та предложения за големи резервоари /1 куб.м./ и избор на помпа биха ми били от полза.
шоп - майстор
racer написа:
Дали ако сложа 3/4 маркуч ще се оправят нещата?
Малко.
racer написа:
Чешмата си е 1/2 мисля.
Премерете диаметъра на тръбата, премерете и налягането.
racer написа:
Та предложения за големи резервоари /1 куб.м./ и избор на помпа биха ми били от полза.
Резервоари на евро пале по 1000 л. под път и над път, в Сф цените тръгват от 60-70 лв. Няма локация от къде сте, така, че търсете близко до Вас. Транспорта не е евтин.
Помпи много, скъпи и евтини, но без да сте премерили диаметър и налягане на чешмата, дъждуването с какви прускачки е и т.н. всичко е много условно.
Успехи!
racer - специалист
В Добрич съм. Тук резервоарите са със 100-ина лева по-скъпи.
racer написа:
В Добрич съм. Тук резервоарите са със 100-ина лева по-скъпи.
Ми той, пазарът, не е прост, ко да са прай. Отмина времето, когато алтаят беше 10 стотинки дори и в Долище.
Ако не стигат парите, за технология, полагаш повече труд.
Според крехкото задание, предлагам помпата да прави поне 4 бара.
шоп - майстор
Я, райдърчето поевтиняло с 4 лв/ Миналата година бяха по 50 лв.

Перфектна помпичка! Пълня си соларите с антифриз със същата. А на Вас дали ще Ви свърши работа зависи от налягането и дебита, които искате:-)

П.П. Напора е макс 3, до 3,1 бара. Тествано.
Последна промяна от шоп на чет май 10, 2018 4:57 pm, променено общо 1 път.
Рацер, прати адрес, на ЛС, да ти пратя една, подарък и за моя сметка!
racer - специалист
Хах, подаръци от мъже не приемам :mrgreen: Ако не ти трябва ми я продай на половин цена. Даже ще скокна до Аксаково, той еконта по-скъп от газта. Иначе помпата ми трябва за 200 кв площ, поръчах резервоар 1 куб. на европале днес и ще го пълня от чешмата, а после с помпата ще си правя дъжда.
Абе мога ли да си сменя ника? Че преди 10 години съм бил на друг акъл като че ли...
Скачай на Аксаково, щом ти е на път!
0888585289 , името е у лево.
Ще ти я "продам" на цената на подаръчен нож, щом не приемаш подаръци от мъже.
Сигурно можеш, но аз не се срамувам от Cafe Racer Dan Oktan, ника ми в скипето, което от година не ползвам. Такава е била конюнктурата.
vlax - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Скачай на Аксаково, щом ти е на път!
0888585289 , името е у лево.
Ще ти я "продам" на цената на подаръчен нож, щом не приемаш подаръци от мъже.
Аз приемам подаръци,ако имаш повече може да ми пратиш една. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Слабо налягане на вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: