Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
preslav - майстор
djendov написа:
А някой ще ми обясни ли, каква е разликата м/у ПС и попивна яма в която се хвърлят бактерии преработващи сивите води?
Че даже вече и целулоза ядат...т.е. край на кошчетата с използвана тоалетна хартия...
А коментара относно биологичния отпадък и химиите от препаратите, е напълно грешен. Вече повечето препарати са с неутрално ПХ и са изключително малък замърсител. Истинския проблем е, че на места подпочвените води са доста плитки и в тях попадат мръсните фекални води, които не са успели да се пречистят от почвата. След това употребата им води до ешерихия и какво ли още не.
Във Варна, фекалните води се изсипват на 100 метра от плажа. Призовавам всички, които имат канализация, да си купят пречиствателна станция и в канализацията да изсипват само пречистени води. Да започнем от големите блокове, кооперации и после да започнем да търсим сметка на 1-нофамилни къщурки.
Който не е разбрал, цялата дъндания около тези ПС е заради правило наложено ни от ЕС. Познайте дали производителите на ПС нямат участие в приемането на този закон :)
Добре дошъл у дома момче - надявам се рейсът да не е бил безумно тежък!
Иначе по повод пречисвателните станции, септичните и изгребните ями се съмнявам, че някой може да ти даде еднозначен отговор на това кое е по-добро - най-добро е това, което имаш и не е в разрез със закона (независимо от това кой е лобирал за него). Всичко очевидно опира до конюнктура - 100 лв. на година и аз бих плащал, след СЕДЕМДЕСЕТ години ще дойдем на кантар с разходите на "шоп" - не бих си го набивал с локална пречиствателна станция, нооооо (шоп да не се обижда) всички знаем, че у шопско не е както на други места в БГ, там обикновено всички "високо стоят" и това е още от Тошово време. Едно малко доказателство - https://www.youtube.com/watch?v=WsH22YOKOtM
djendov - специалист
preslav написа:
...
Добре заварил, Пресо!

Май ще ти идвам на гости тая почивка да видя пречиствателката...днес гледах и тая на "radius"...скоро трябва да взема решение как да си го набия.
Мръсния канал ми е към 15 бона, но почти неизпълнимо заради кривите съседи и 200-те метра път, който трябва да прекопая.
Изгребната при тея цени (шопско * 10 ) също не ми е оферта.
Май ще направя една септична яма на първо време. Като приключа с къщата ще изкопая една дупка преди септичната и ще хакна вътре пречиствателката, пък пречистените води ще ги пусна в септичната яма. Ще видим...първо да се нарадвам на малкия юнак, после ще мисля за лайната :)

Тема "Изграждане на изгребна яма- проблем подпочвени води" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: