Chefo77 написа:[...Червеният се управлява с една ръка по-добре от зеления, нищо че е "за две ръце".Зеленият колко тежи?
n_a написа:Ползвал съм доста най-рания модел, който беше 480 вата. Разликата с новия 500-ватов е само в дизайна, даже мисля че двигателя е същия и новите ватове се резултат от някакво китайско преизчисляване. Стария по ми харесваше външно и като че ли детайлите на плотчето бяха една идея по-прецизни, но и новия е ок. Лазера в новия ми се струва излишен и ще го ампутирам (закрепен е с едно винтче) да не пречи на погледа, но на някой може да му е полезен.brick написа:... Ходих за мини-циркуляра от днешната промоция...Е, как е минициркуляра (че такова си нямам )?
Аз го ползвах доста за разкрояване на ламиниран шперплат до 21 мм и ПДЧ до 20 мм, не за мебелни цели. Машинката реже прецизно и доста чисто. След като му свикнах не беше проблем да постигам точност до 0,5 мм в размерите. Има два репера, които показват къде ще мине среза. В началото се чудех защо реперите се разминават с почти 2 мм, после загрях, че единия показва къде ще мине левия край на диска, а другия - десния. В новия модел, който купих, също е така, и предполагам че такъв е замисълът на производителя, а не е случайност. Може да реже меки метали и керамика (в комплекта има диамантено дискче), но аз не съм опитвал. За прахоотвеждането също не мога да кажа нищо - не съм го ползвал. Съдейки по маркуча и диаметъра на отвора, едва ли е от най-ефикасните.
На тези циркулярни триони им викат още rotorizer (роторайзер). Потърсете какви аналози се предлагат в нета, сравнете цените и параметрите, и ще видите че лидъския е без конкуренция. Оборотите биха могли да са двойно по-високи, дискчетата го позволяват, но предполагам са ги избрали такива, за да осигурят 25 мм дълбочина на среза при тази мощност. Не съм виждал друг толкова дълбоко режещ роторайзер.
И накрая - притежавам и споменатия ръчен циркуляр ф110/710 W. Ползвал съм го само няколко пъти в къщи, понеже няма куфар и не е удобен за пренасяне. А и не е много по-компактен от по-големите ръчни циркуляри, а те имат и наклон на диска и мощност, така че ако вземам в колата ръчен циркуляр, слагам големия ф190 мм или акумулаторния ф150 мм.
Роторайзера освен че е в плоско и удобно куфарче, е потапящ и става за прорязване на отвори. За мен стои много добре в ръката и е "first choice" за бързо и точно разкрояване (пак уточнявам, не за мебелни цели).