Ел. инструментите. Консумативи.
Димитър Димов - специалист
Фитилчо написа:
Да сравняваш тези две машини е като да сравняваш Мерцедес и Дачия :lol:
Никой не ги сравнява,човека просто пита.Това че хуск и щил владеят пазара у нас,не означава че не може да има марки който да са им конкуренти с дадени модели или поне да имат сносни модели в даден клас. :partyman:
vrangelov - специалист
Фитилчо написа:
Да сравняваш тези две машини е като да сравняваш Мерцедес и Дачия :lol:
+1

Аз съм "ЗА", да има конкуренция на пазара, но тази Stiga бих я сравнил с нещо като McCulloch.
dragozow - майстор
McCulloch също имат хубави модели, вярно последните години повечето са в хоби класа. Например CS 410 Elite е 90% Husqvarna 440. Сега ако сравняваме McCulloch за 300 лв с Husqvarna за 700 има разлика. Stiga са добра марка, въпроса е, че ако трябват части не се намират на всеки ъгъл, но има вносител, който се занимава с марката сериозно.
Фитилчо - майстор
Стига глупости бре, сравняваме най добрата резачка в класа си с някакви мики маус резачки, ай стига, тва не е сериозно. Се едно да сравнявам телоподаващото ми Кемпакт със телоподаващото на VIKI.....
Последна промяна от Фитилчо на съб май 12, 2018 7:26 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
dragozow написа:
Например CS 410 Elite е 90% Husqvarna
Тя и Шкодата е 70% Ауди... ама НЕ Е Ауди ....
Димитър Димов написа:
Фитилчо написа:
Това че хуск и щил владеят пазара у нас
Вчера гледах един документален филм за Американските дървосекачи. От 80-те години насам, аз друга резачка освен Щил не видях да има... във филма...
Димитър Димов - специалист
Изскочи ми реклама на резачка ''алпина'' и се сетих,че преди повече от 20 г. се продаваха такива машини и от любопитство се разрових да видя какво има в нета за тях.В сайта на алпина италия ''http://www.alpina-garden.it/''най-отдолу пише СТИГА СпА,Кастелфранко венето ,Италия.В историята на Стига пише че през 2000г. се обединява с кастелгарден(косачки за трева) и алпина(моторни триони и тримери) ''http://ru.stiga.com/o-stiga/istorija-stiga.html'',та сега се чудя дали стига-та и алпина-та не са едно и също нещо с различни надписи. :?
Бачо Кольо - напреднал
Stihl ms 251 може ли да ползва шина и верига 0.328 без да се сменя ринга? Задавам този въпрос за да разбера мога ли да ползвам стари такива от друга машина, ако се наложи да "жертвам" шина и верига! Например при нарязване на стара плевня, пънове ниско над земята и др.
iivanov - майстор
Фитилчо написа:
Стига глупости бре, сравняваме най добрата резачка в класа си с някакви мики маус резачки, ай стига, тва не е сериозно. Се едно да сравнявам телоподаващото ми Кемпакт със телоподаващото на VIKI.....
Фен ,та дрънка . :-D Или по-скоро се е раздрънкал . Стига правят гарден резачки , тоест хоби . Обаче пък всичките им модели са с метален корпус - нещо изключително важно за топлоотделянето при претоварване . Други , които го правят са шиндайва - изключително качествена марка .
За съжаление много малко информация има за тези резачки . Само знам , че тези модели излизат към края на 2016 г . Казват , че са с нов двигател , намаляващ разхода и емисиите ... и толкова . :-?
koveslav - майстор
Бачо Кольо написа:
Stihl ms 251 може ли да ползва шина и верига 0.328 без да се сменя ринга? Задавам този въпрос за да разбера мога ли да ползвам стари такива от друга машина, ако се наложи да "жертвам" шина и верига! Например при нарязване на стара плевня, пънове ниско над земята и др.
Стъпката на ринга(или водещото колело) и на звездочката(колелото на шината) трябва да отговарят на стъпката на веригата,а ширината на канала на шината трябва да отговаря на дебелината на веригата. И освен това въпроса ти не е ли за стъпка 0.325, а не за "0.328"(както си писал).....
Бачо Кольо - напреднал
koveslav написа:
Бачо Кольо написа:
Стъпката на ринга(или водещото колело) и на звездочката(колелото на шината) трябва да отговарят на стъпката на веригата,а ширината на канала на шината трябва да отговаря на дебелината на веригата. И освен това въпроса ти не е ли за стъпка 0.325, а не за "0.328"(както си писал).....
:?
Много си прав! Шина и верига 0.325 от "китаец", ще паснат ли на ринга на "Щилката"?

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: