Всичко за дърводелството
Здравейте искам да се направя дървен навес на село с размер 3*3.5 висок 2.5 нямам познания по темата някой може ли да ми помогне с какви материяли ще ми трябва каква дебелина да са гредите на колко точки да хвана конструкцията ще бъда много благодарен за помоща
plamen6703 - майстор
Снимай мястото, на което искаш да правиш навеса за да се види за какво става дума.
Ако ползваш препинателни значи докато пишеш, рискуваш да бъдеш разбран правилно от повече хора, а и самият ти да разбереш какво искаш да кажеш :wink: :partyman:
Ето снимка 4 метра е разтоянието между 2 та прозореца ще ползвам 3.5 метра а 3 то метра са до градината

Прикачен файл

IMG_20180512_171135.jpg
Чираче - майстор
Най добре ще изглежда, ако продължиш покрива.
да възможно е но не ми се изка толкова висок някой няма ли кой да ми напише на 2 на 3 колко отвеса да пусна към земята на 3 то метра 2 или 3 и колко да е дебелината на гредата. На покрива преди ламперията и хартията на колко см да пусна греди за здравина и каква да е дебелината им
Ламперия и отгоре от тази хартия тип керемиди
Чираче - майстор
Maniqka написа:
Ламперия и отгоре от тази хартия тип керемиди
Моето предложение е следното. За колони можеш да ползваш 2 броя тръба Ф80 или квадратна тръба, към които впоследствие да закрепиш дъски от ламперията. В горния край на тръбите правиш една ферма от квадратни тръби 40х20х2. След това правиш 6 броя триъгълни ферми от квадратна тръба 20х20х2, и ги поставяш върху квадратната ферма и захващаш с анкери към стената. От вътрешната страна на триъгълните ферми заваряваш един Х от квадратна тръба 20х20х2 за всяка ферма за странична устойчивост на покрива. Грундираш с грунд за метал всички метални части, и боядисваш с автоемайл лак. Разрязваш наполовина дъски от ламперията, обработваш с ленен безир, и захващаш от горната и долната страна на триъгълните ферми със самонарезни винтаве през 50 см., към които да наковеш ламперията. По този начин ще имаш лек и здрав покрив, и няма да се вижда нищо метално.

Дано да съм го обяснил разбираемо.
шоп - майстор
Избора дърво или метал зависи от предпочитаната визия, наличните инструменти и най-вече от уменията на човека да работи по-добре с метал или дърво :yawinkle:

Тема "Дървен навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: