Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
BLUEFEN - специалист
да бих викнал водопроводчик ама те ще ми искат нереални цени иначе ел. техник ще си викна... значи така..под земята ще прокопая 30-40 см.дълбочина на двора и там ще сложа тръбите с изолация който съм хванал от вънкашната чеша. Банята ще я градя от основите... ( Ще изкъртя големите прозорци от терасата ще иззидам по-голямото място с тухли и ще оставя вход за банята... а иначе ще е голяма колкото си поискам нямам ограничение с мястото...
Последна промяна от BLUEFEN на съб окт 18, 2008 7:56 pm, променено общо 1 път.
rulom - модератор
silllveto написа:
.......Ако си викнеш водопроводчик тия работи въобще няма да ги мислиш. Викаш и електротехник. После правиш замазката и плочки.
Това с викането ми напомня за онази приказка с НЕВОЛЯТА.Кого да вика човека като досега не е и виждал как се прави баня.В един форум мярнах въпрос за някаква болест и отговор че лечение по НЕТ-а няма, ако имаше- болниците нямаше да ги има.Бих добавил само че и строителство по НЕТ-а няма, ако го имаше-всички фирми да са фалирали..... :wink:
Успех със строежа на банята...... :!:
BLUEFEN - специалист
не бе човек.. аз няма да я строя лично и да я иззидам... значи имам ''човек'' който е строител ръцете му са златни Обаче е толкова ТЪП ( Циганин) ,че трябва да му кажеш какво да прави иначе неможе да се сети сам.. нали трябва да му кажа ИСКАМ ТОВА ТОВА ТОВА И ТОВА...затова питам за информация от тук защото виждам ,че има доста хора който разбират.бтв оня ми направи половината къща...всичко е перфектно
rulom - модератор
Реда е :
Основи,зидария,таван(покрив).На основите може да се оставят отвори за мръсната вода,покрай нея ще влезе и чистата.Това е.При иззидано положение се полага инсталацията(ВИК и Ел.),следва мазане,лепене на плочки,фугиране,монтаж на оборудването и консумация на готовия продукт....
solo5 - майстор
BLUEFEN написа:
значи имам ''човек'' който е строител ръцете му са златни Обаче е толкова ТЪП ( Циганин) ,че трябва да му кажеш какво да прави иначе неможе да се сети сам
:lol:

искаш да кажеш, че само му казваш "направи това", той не го е правил никога, и ще го направи за златен медал :pfeif:
Последна промяна от solo5 на чет окт 23, 2008 12:30 am, променено общо 1 път.
BLUEFEN - специалист
solo5 правил го е .от 10 г. се занимавал с това.,но как да ти го обесня брато... той дори неможе да сметне колко квадрата е направил.. неможе да смята затова аз ще съм до него нон-стоп за да му казвам какво да прави..казвам какво искам той ми казва материалите които му трябват и всичко е Ок
rulom точно това искам да знам мерси много сега вече имам на идея . какво да правя...
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, пич! Ти направо изтрепа рибата в морето с това: :lol: :lol: :lol:
BLUEFEN написа:
значи имам ''човек'' който е строител ръцете му са златни Обаче е толкова ТЪП ( Циганин) ,че трябва да му кажеш какво да прави
Значи знаещият в групата си ти, така излиза! :lol: :lol: :lol:

Извинявай, ама се хиля на глас и оклоните ме гледат странно. :-D

По Нета наистина ще стане трудно, ако поне малко от малко не отбираш. От къщата поне не помниш ли нещичко как я прави?

За сега само ще ти кажа, че водопровода трябва да е на минимум 70-80 см. Топлоизолация под земята е скъпо и трудно нещо. Копай повече.
И давай по плана на колегата rulom.
silllveto - Майсторица
Дай тогава циганина да му обясним :lol: , шегичка.

Редът е този, който е описал rulom.
Водопроводчиците са скъпи, но ВиК частите са още по. Ще купуваш, ще бъркаш, пак ще купуваш и ще го правиш по-дълго. А водопроводчиците имат нужния инструментариум и знаят какво точно да сложат
По-добре да прочетеш нещо в НЕТ-а, отколкото нищо.

Поздравления за аватара
rulom - модератор
Не знам какъв ти е майстора и какво доверие му имаш, ама от всички видове ремонти най-обичам преправянията-няма цена"на точка",няма пазарлък и винаги се изкарват повече пари от изграждането, а за двойното набутване на собственика няма да говоря.....
Така че опичай си акъла и си потърси специалисти най-вече за ВИК.
Успех с банята!

П.П.И още един съвет от мен:От циганин става само стар циганин :!:, подбирай си майсторите,няма такъв който да знае всичко :wink:
Domashen_maistor - специалист
rulom написа:
П.П.И още един съвет от мен:От циганин става само стар циганин :!:, подбирай си майсторите,няма такъв който да знае всичко :wink:
Аз ще кажа само =D> Точно така си е и си мисля, че няма да е далеч времето когато ще търсиш някой да ти строи. Това е др. тема, що се отнася до т.нар. външни връзки Иамй предвид следното:
1 Водопровода е най-лесен за вкарване. Най-важното при него е да бъде достатъчно дълбоко - над 1м. (даже май беше 1,3) Слагаш му и тръбна изолация. Как ще го вкараш и откъде няма грижи въпроса е да спазваш писаното горе (за да не замръзва). Аз го направих допълнително и няма проблеми никакви. Изолираш входа на тръбата за стената с битумна самозалепваща лента (в бриколаж я продават 10-15лв. ролката).
2 Виж за канала нещата са по-сложни. Важно е да знаеш какво е нивото на шахтата дето ще се включиш. После смяташ от там до къщата ти 2% наклон (това е минимум, има и максимум и той доколкото помня е 15%) С тази сметка ще видиш къде идва канализацията ако не трябва да правиш разни принудителни схеми (помпи и тем подобни). След като си изясниш това, стигаш и до самата специфика на къщата - къде ще са ВиК - тата. И тогава е момента за преценката. Ако се окаже, че нивата са ок, може да заложиш част от канализацията. Аз бих те посъветвал, обаче да го направиш като си я построил, възможно е да имаш проблеми от слягането. Затова само дупка с малко по-голям размер от тръбата дето трябва да мине. Най-добре става със стиропор.
П.П. Мисля, че въпроса ти е добре отговорен (както от мен така и от колегите), но наистина обърни внимание на майстора. Ако измежду майстора и тебе ти си по-спеца, по-добре търси друг. Не може все да си му на главата, пък той ако за тези години в строителството (както казваш) не е научил нещо... значи лъже като дрът циганин.

Тема "Баня - Откъде да започна..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: