• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, колеги.
След редовното почстване на котела днес, и предвид желането ми за горелка се загледах подробно в неговото устройство.
До сега не бях го правил, а е правен преди повче от 20 и нещо години, когото съм бил дете, и не бях запознат как е правен.
Та, оказа се че всъщност целият котел е с двойни стени, които заедно с вътрешните топлообменици, коит са свързани със стените, се явяват и те топлообменик.
Така става невъзможно (или прекалано сложно) да се изреже отстрани за горека. Остава варианта отпред през вратите, но после става прекалено трудно за обслужване. Варианта с повдигането също го няма.
Ако имате някави идеи ще се развам да ги споделите.
teddyn2o написа:
Здравейте, колеги.
Хм...Здрасти!, ма що така?
Ако имате някави идеи ще се развам да ги споделите.
Споделями ги виднага.
Режиш, фърляш, обмисляш си, решаваш, поръчваш, плащаш, монтират, минават 72 часовите проби, одобряваш, плащаш, кефиш се.
...май само последните две.
sian - специалист
Колегата Шоп , каква е функцията на въздуховода на входа на вентилатора.
maistora1965 - специалист
sian написа:
По висока температура на входящият въздух,по малко енергия за загряването му при горенето по високо КПД ма нека и Шопа да каже.
vectra72 - специалист
Някой може ли да даде мнение за тези горелки:http://www.sklep-witkowski.pl/bg/zestaw ... 10-kw.html
Здравейте,за котел 25кв.спокойно ще ви стигне 25кв и ще работи под 50 процента капацитет дали е екоенергия или друга марка е все едно няма ментета полски са няма смисъл и от скъп контролер примерно ,,негрос,,с 4датчкика е много добър избор такъв комплект който включва всичко контролер горелка бункер вентилатор излиза под 1500лв.с гаранция.Горят всичко аз предпочитам слънчогледови пелети.няма смисъл от мн.датчици регулира се само колко да подава и колко да изчаква.
filmatoplo - майстор
Автоматично ли пали .
maistora1965 написа:
sian написа:
По висока температура на входящият въздух,по малко енергия за загряването му при горенето по високо КПД ма нека и Шопа да каже.
Глупости,много по добре свеж въздух богат на кислород отколкото топъл въздух от изгорели газове
шоп - майстор
Стилян Ассенов написа:
Глупости,много по добре свеж въздух богат на кислород отколкото топъл въздух от изгорели газове
[-X
Физика!
Бъркате или не знаете за какво се говори. Въздухът за горене си е чист и свеж, той не се смесва с изгорелите газове. Топлообмена е чрез топлообменник.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Ретортна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: