Здравейте на всички. Имам един казус който ме тормози. Става въпрос за баня, която няма да бъде баня, а ще се използва за мокро помещение в което ще има сушилня за дрехи. В помещението няма контакт, а кабел за бойлер, трижилен (черен, син, кафяв). Сложих контакт на този кабел както си му е реда - черен фаза, син - нула, кафяв - земно. В бойлерното табло обаче трижилния кабел не беше свързан. Бяха свързани само двата кабела идващи от апартаментното табло -фаза и нула. Фазата си я свързах след прекъсвача, но свързах и нулата и земното на едно отново след прекъсвача. Така на новия контакт се изключва фаза, нула и зануляване. Трябва ли да зануля контакта в таблото без да изключвам нулата или може и така. За бойлер знам, че нулата не трябва да се прекъсва, но тук става въпрос за сушилня и ме притеснява да не стане някоя утечка ако има постоянна нула и да изгори електрониката. Какво мислите вие?
Lenza написа:тук става въпрос за сушилня и ме притеснява да не стане някоя утечка ако има постоянна нула и да изгори електрониката. Какво мислите вие?Какво е това утечка, че те притеснява да не стане като нулата не е прекъсната? Много хора ползват думата утечка и даже като стане някакъв дефект, на някой първата приказка е, че е от утечка

Темата ти ще събере доста посещения с всевъзможни мнения за контакти и свързвания, но резултата ще е като утечката, която те притеснява!