• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче - майстор
plamen6703,
Прав си. И аз такъв съвет му дадох. Човека е от плевенско, а ти му даваш линкове за проектанти/които не се отварят/ незнайно от къде. А щом се тръгне с проектанти и според ЗУТ става сложно. Ще се реши както трябва, но ще е страшно скъпо.

И още нещо. Повечето от проектантите въобще не знаят какво проектират, и как ще е на практика. Убеден съм в това.
plamen6703 - майстор
Профилите ги поправих с имена и вече се "отварят"!
Спокойно може да прочете какви съвети дават за покриви и конструкции и да ползва каквото може.
Не знам какви проектанти познаваш и на какви проектанти ползваш услугите, но аз лично не съм попадал на проектант, който да не знае какво проектира и който да не стои зад проекта си с подпис и печат.
В България има страшна неграмотност от страна на повечето "гашници", които си мислят, че морето е до колене и смятат, че парите за проект са пари за глупости и парите за проектант и конструктор са пак пари за глупости.
Наскоро имаше тема от някакъв екземпляр, пита как да си направи метална ферма на 10 метра. На всичкото отгоре се намериха и хора, които да му дават акъл как да я направи... като конструктора се оказа излишно звено... После що ме затиснал покрива и какво стана, та не стана. :partyman:
chapara - майстор
Защо си мислите, че тези които са правили този покрив са били пълни идиоти :?:
plamen6703 - майстор
Не се знае какви идиоти ще правят новият покрив, а на него този покрив не му харесва и иска нов покрив :)
Последна промяна от plamen6703 на съб май 19, 2018 7:25 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
plamen6703 написа:

Не знам какви проектанти познаваш и на какви проектанти ползваш услугите, но аз лично не съм попадал на проектант, който да не знае какво проектира и който да не стои зад проекта си с подпис и печат.
Казвам го от личен опит. Естествено всеки проектант с лиценз някакъв има печат и слага подпис, и съответно стои зад него. И естествено бюрократите в общината само като видят името дават съгласие. Защото са мрежа от неграмотници. Но на практика доста от нещата в проекта просто няма как да се реализират практически.
chapara написа:
Защо си мислите, че тези които са правили този покрив са били пълни идиоти :?:
Аз не съм казал подобно нещо. Просто такъв е бил проекта за времето си, и така са го направили.
Последна промяна от Чираче на съб май 19, 2018 7:28 pm, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
Кои са тези доста неща от проекта, които на практика не могат да се реализират?
Дай конкретно, че да избягаме от общите лафове! :partyman:
chapara - майстор
За нов четирискатен покрив трябват сумати надзиди по краищата, съответните армирани бетонови пояси за да се запазят наклоните, ако ще е отново с керемиди, после следва оправяне на нарушената фасада. Тези неща трябва да ги знае питащия, защото другото са празни приказки.
Чираче - майстор
plamen6703 написа:
Няма нужда точно на теб да ти отварям очите. "Специалист" си по всякакви въпроси. Оправяй се сам. :lol:
plamen6703 - майстор
Чираче написа:
plamen6703 написа:
Няма нужда точно на теб да ти отварям очите. "Специалист" си по всякакви въпроси. Оправяй се сам. :lol:
Ти си отвори твоите очи, че си форумен пенкилер по всички въпроси :lol:
Моите не ги мисли, аз каквото не знам питам хора, които знаят и могат. Нали видя, че общите ти лафове поне при мен не минават! :lol: :partyman:
Чираче - майстор
chapara написа:
За нов четирискатен покрив трябват сумати надзиди по краищата, съответните армирани бетонови пояси за да се запазят наклоните, ако ще е отново с керемиди, после следва оправяне на нарушената фасада. Тези неща трябва да ги знае питащия, защото другото са празни приказки.
Кой е казал, че задължително трябва да се прави с тежките и несигурни железобетонни конструкции? Аз предложих друго, но закостенелите мозъци не могат да го проумеят. :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Тема "Подмяна на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: