Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
r00t3r - помощник
hidrazin написа:
За толкоз пари, толкова. Ти за 50 кинта искаш и да работи ли???
Помпата е периферна - най-неподходящия избор за кладенец, сондаж.
На всичкото отгоре са с най-ниско КПД, най-шумни и ако са с чугунен корпус зимата като са без вода блокират.
Трябва да работят само с много чиста вода без никакви песъчинки.
Твоята вероятно прегрява.
Ако е гаранционна я връщай.
:partyman:
В гаранция е тя е на два дена ахаха
ESPACE - майстор
Ако все пак решиш да я задържиш, пробвай да ограничиш изходящия дебит. Това би трябвало да я разтовари и да не изключва.
шоп - майстор
ESPACE написа:
Ако все пак решиш да я задържиш, пробвай да ограничиш изходящия дебит. Това би трябвало да я разтовари и да не изключва.
Съгласен!
Но това ще обясни ли автоматичният рестарт?
Аз лично не съм виждал двигател, който 100% сам да се рестартира след освободена термична защита :?
ESPACE - майстор
Има, защитата е биметална, самовъзстановяваща се.
Чираче - майстор
ESPACE написа:
, пробвай да ограничиш изходящия дебит. Това би трябвало да я разтовари и да не изключва.
Я ми обяснете как ще се разтовари помпата като се ограничи изходящия дебит било с кран, било с тръба с по-малко сечение. :? Какво се случва вътре в помпата?
шоп - майстор
Чираче, при перифени помпи при намаляване на дебита на изхода намалява и големината на консумирания ток. Това разбира се не означава, че помпата работи в оптимален КПД режим.
LazarGanev - "Велик майстор"
Чираче, отдавна е било, ама си припомни втори курс ( трябва да е било) в техникума, какво обясняваше другарката за видове помпи :-D - обемни (бутални, зъбни, мембранни) и центробежни. Обемните се натоварват при затваряне крана на изхода, защото обемът течност вътре в нея не може да се свива, а центробежните се разтоварват при затваряне на крана на изхода, защото извършват по-малко работа. Работата е преместване на единица обем на единица разстояние. В центробежната помпа няма свиване на обеми. :wink:
Чираче - майстор
шоп написа:
Чираче, при перифени помпи при намаляване на дебита на изхода намалява и големината на консумирания ток. Това разбира се не означава, че помпата работи в оптимален КПД режим.
Аз не го разбирам това. Все едно някой да те стисне за гушата, и да ти казва "дишай". При въртене на работното колело лопатките му изтласкват флуида навън вследствие на центробежните сили. Изтласнатия флуид се насочва по стеснението на охлюва към изхода. Когато се направи местно съпротивление на изхода се принуждава част от флуида вместо да се насочи по тръбопровода да се върти вътре в самата помпа. Вследствие на вътрешното триене се затруднява в някаква степен двигателя, а от там и тока. По тази логика считам, че по такъв начин помпата се товари, а не се разтоварва.

Когато сме пускали помпи в АЕЦ и в ТЕЦ, особено по-големи, за да не се създават хидравлични удари в тръбопроводите, напорните задвижки винаги са притворени. И част от "напора" се свързва със смукателната страна. Този режим се казва "пускане на рециркулация". Това е съпроводено с големи вибрации на тръбопроводите и завишена консумация "по ток". Когато се установи, че вече няма опасност за съоръженията в напорната страна на помпата, напорната задвижка се отваря внимателно до край.
LazarGanev написа:
В центробежната помпа няма свиване на обеми. :wink:
Сигурен ли си в това?

За това не мога да приема логиката, че при поставяне на кран на напора консумацията на ток ще намалее. Напротив, ще се увеличи. Но това са мои разсъждения, може и да са грешни. Ако някой не е съгласен, нека ме обори. Но аргументирано, с диаграми и т.н.
ESPACE - майстор
Като си Тома неверни сложи един амперметър и гледай какво се случва при различните режими. На мен ми писна да правя опитни постановки и да доказвам как стоят нещата. Айде, сега е твой ред да ни обориш с доказателства, не с празни приказки

Тема "Проблем с водна помпа Daewoo DAEQB60" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: