• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте!
Протече ни стария смесител и решихме да го сменим с нов. Когато се опитахме, обаче, се оказа, че тръбата за студената вода излиза под ъгъл не 90 градуса, ами сочи надолу. И почти не може да захапе новия смесител. Когато по някакво чудо го завъртяхме, той тече от всякъде.
Няма ли някаква тръба или нещо, с което да се коригира ъгъла и двете тръби да станат успоредни?
Предварително благодаря!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има всичко. Само ме притеснява, ако така обясните и в магазина за ВиК части, дали ще ви дадат необходимото.
А какво трябва да поискам и как да им обясня? :?
zvetomil - специалист
При такъв проблем,или с двоини гумени пръстени(уплътнения. И по добро уплътняване на резбите с кълчища.Ако разминаването на успоредноста по оста е голямо,няма да мине без къртене.Помислете и за нов вид смесител с меки връзки ако може да се скрият връзките.
Последна промяна от zvetomil на нед мар 01, 2009 9:15 pm, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
Сори, ама вашият проблем не е за "Направи си сам"
Препоръчвам да се обърнете към специалист.
vidrata - специален-специалист
Ей Тайм на последък си много краен, все им препоръчваш майстори на хората.
Остави ги да се поочукат и после сами ще потърсят някой като теб и м.. :lol:
Time2Burn - специалист
Човек който не знае как се слагат калчища, няма как да фиксира ексцентрици за батерия, нали се сещаш...
ronik - специалист
Вчера установих, че и аз съм замазал накриво едното коляно, към което ще се слага душ батерията. Двете колена не са в успоредни равнини и завивнето на батерията е съмнително. Като гледам каталози за фитинги, не мога да видя нещо, което да оправи положението. Въпросът ми е има ли начин да се монтира батерията, без да къртя? Само ще добавя, че мога да слагам кълчища без да капе след това :) .
rulom - модератор
Каквото и да сложиш ще е временно решение, тъй като ще под напрежение.
Ако все пак решиш да го оставиш така е хубаво да се въоръжиш с гумени и клингеритени уплътнения.Навиваш на батерията и пускаш, ако капе, сменяваш и пак така докато уцелиш вярната комбинация.
За пример ще ти кажа че в една баня се закрепи с две гумени на единия извод и гумена и клингеритена на другия извод.И от тогава 2 год. не са ме търсили....значи работи :wink:
masterval - майстор
ronik,
Аз бих поразкъртил малко и внимателно. Предполагам, че замазаният фитинг е ПП?
При повторното замазване първо навий лекичко смесителя, нивелирай с ексцентриците и тогава замазвай.
Този кофти съвет ти го давам, понеже сравнително често ми се налага да свалям моя душ-смесител за да му сменям гумичките на превключвателя. През две-три години започва да капе. И ако свалянето е затруднено, това ще скапе много бързо гайките.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с крива тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: