• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
al_katzarov - напреднал
Здравейте,
имам комин на тавана с размери 250/250 -
Прикачен файл:
камина.jpg
трябва да стане това -
Прикачен файл:
идея 1.jpg
идея 1.jpg (90.37 KиБ) Видяна 2924 пъти
или пък това , но с печка -
Прикачен файл:
идея 2.jpg
Въпросът ми е - трябва ли да се сваля комина до долу с ревизионен отвор и т.н.?
Дали да се монтират тръбите на печката (160) директно в отвора на тавана , как да стане връзката и как ще става почистването на тръби, комин и разните му там?
Благодаря

Прикачен файл

камина.jpg
preslav - майстор
Мисля, че е редно да си свалиш комина до земята и да си имаш ревизия - иначе ще ядеш сопата при чистене, а такова се налага всяка година.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, като е вградена камина, как ще стига до тази ревизия? Според мен задължително е да изградиш комина от неръждаем димоотвод, за да не падат тухли мазилки в камината
Andri01 - майстор
200мм неръждаема гофра за димохода и с чистенето нямаш проблем. Четката от горе,саждите-в камината и после прахосмукачката. Пробвано,работи :) :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Става и с гофра, ама с гладка тръба е по-добре
al_katzarov - напреднал
Здравейте, ще има печка в рамка от камина. Как се прави връзката между съществуващия комин и новия (било то тухла , гофре или тръба)?
Andri01 - майстор
Гофрата е цяла от печката до покрива. Просто влиза в съществуващия сега отвор.А ако отвора до горе е прав-наистина е по добре с гладка тръба,но тя предполага снаждане :? .
al_katzarov - напреднал
съб май 26, 2018 11:08 amAndri01 написа:
Гофрата е цяла от печката до покрива. Просто влиза в съществуващия сега отвор.А ако отвора до горе е прав-наистина е по добре с гладка тръба,но тя предполага снаждане :? .
От отвора до горе са поне 9 метра и завършва с шапка.
Прикачен файл:
komin 2.jpg
.
Как са го мислили с зидана камина. Няма ли вариант да се свали от тавана до пода? Не ми идва на акъла връзката между нов и стар, при плочата на тавана.
gnt69 - майстор
съб май 26, 2018 11:46 amal_katzarov написа:
Как са го мислили с зидана камина. Няма ли вариант да се свали от тавана до пода? Не ми идва на акъла връзката между нов и стар, при плочата на тавана.
Отрязвяш едно парче ламарина дебела примерно 3мм и по широка с 10 сантиметра от отвора. отрязваш отвора на кюнеца със оксижен и анкерираш ламарината към тавана с анкерни болтове. После вкарваш кюнеца в дупката и си ти. В къщи работи така камината вече 10 години. Като чистиш комина всичките сажди ги вадиш през печката. :partyman:
filmatoplo - майстор
Само така -квадратна ламарина с кръгъл отвор окантен с периферия в която да влиза кюнеца .
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: