Прикачен файл:

oventrop_podovo_1.jpg (102.28 KиБ) Видяна 1838 пъти
Прикачен файл

LazarGanev написа:Всеки може да спори, особено ако не е чел и не се е занимавал.И все пак грешите. Кое "изравнява" температурната разлика на въздуха по височина? Защо да не ги вградим тези тръби за подово в тавана тогава? Повече свободна площ, няма да мислим за мебелите, няма да ни топли на краката (някой са против това, не съм от тях), а ще ни "грее" отгоре, както слънцето.

. При конвекторното е обратно. Температурата на пода се променя и зависи от температурата на водата, която е съшо добре да се променя според нуждите. Разбира се може да се работи и с константна температура на водата, но аз предпочитам да се работи с минимална температура на водата - т.е. колкото е по-топло времето, толкова по-ниска температура на водата - има начини, по-трудни и по-лесни.
 . При конвекторното е обратно. Температурата на пода се променя и зависи от температурата на водата, която е съшо добре да се променя според нуждите. Разбира се може да се работи и с константна температура на водата, но аз предпочитам да се работи с минимална температура на водата - т.е. колкото е по-топло времето, толкова по-ниска температура на водата - има начини, по-трудни и по-лесни. . Постоянно правим подови отопления, в момента правим 2 апартамента, аз самия се топля с подово, така че не говоря празни приказки. Знам, че ти също имаш опит, има и други с опит, така че няма лошо да го споделяме
 . Постоянно правим подови отопления, в момента правим 2 апартамента, аз самия се топля с подово, така че не говоря празни приказки. Знам, че ти също имаш опит, има и други с опит, така че няма лошо да го споделяме  
нед май 27, 2018 8:08 pmHursa написа:Не, че нямаLazarGanev написа:Всеки може да спори, особено ако не е чел и не се е занимавал.И все пак грешите. Кое "изравнява" температурната разлика на въздуха по височина? Защо да не ги вградим тези тръби за подово в тавана тогава? Повече свободна площ, няма да мислим за мебелите, няма да ни топли на краката (някой са против това, не съм от тях), а ще ни "грее" отгоре, както слънцето.

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: