Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kelesha - напреднал
самата електронна помпа е само адаптивна или така нареченият Self adapt или казано просто на нея и трябват няколко дни постоянна работа зада се адаптира към самата система, или с затваряне на крановете или термоглавите самата помпа може да понижи или учвеличи оборотите а консумацията на електроенергия както казахте е минимална именно затова са тез електронни помпи които се управляват по напрежението на и дебита на водата в една ситема
шоп - майстор
пет юни 01, 2018 1:40 pmkelesha написа:
на нея и трябват няколко дни постоянна работа зада се адаптира към самата система,
Нищо не разбрах, нали още няма изкуствен интелект?
filmatoplo - майстор
:wink: Ако жената ме чака няколко дни да се адаптирам :lol: :roll: .
kosta33 - помощник
Помпата се управлява чрез ШИМ (мени се отношението импулс / пауза т.е изменя се коефициента на запълване - 0-5% работи на 4600 оборота, 80-85% - 800 оборота. 93-100% спира) сигнал чрез външен контролер (например от соларна с-ма) посредством кабела посочен от колегата kelesha.
Кабел и контролер в камината липсва.
Помпата няма изкуствен интелект .
Има честотен преобразувател чрез който регулира оборотите в зависимост от управляващия външен ШИМ сигнал.

Как се отразява на системата три пъти по мощна помпа от необходимото ?
kelesha - напреднал
пет юни 01, 2018 9:25 pmfilmatoplo написа:
филма , не само че те е чакала но и съм убеден, че си се адаптирал доста - както ти, така и жена ти , колкото до помпата и как се отразява на самата система, бих казал че щом производителят го е инсталирал и е като серийно оборудване, значи са си направили тестовете и има резон и смисъл
kosta33 - помощник
Какъв резон и какъв е смисълът ?
Резултатът е шум, шум, увеличен разход на ел.енергия и износване на арматурата.
Като се застуди ще видим каква е температурната разлика на входяща и изходяща вода по радиаторите и камината.
LazarGanev - "Велик майстор"
Проучи добре как се настройва помпата. Почти не работя с Вило и не мога да ти помогна, но трябва да има начин да се избира режима на работа. Например при Грундфос и други марки, с които работя има бутон, от който се сменят режимите - 6 режима. Можеш да избираш от 3 твърди скорости или 3 "меки" :)
пет юни 01, 2018 9:25 pmfilmatoplo написа:
Еееее, имаш доказан стаж, ни са оплаквай.
Ний, под чадърити, сми ясни, ма те кък ли го адаптирват?!!
filmatoplo - майстор
Сега сериозно ,виж на кутийката дали няма тъч бутон ,фабрично помпите са на макс .
radius - майстор
Пуснах пдф-а, какво има да се чудите. Четете...

Тема "Помпа YONOS PARA OTMSL15 / 7.0 PWM1 W M" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: