• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mariayn - специалист
Здравей те, ще се радвам някой да ме насочи и какво да на правя Вчера комшията ме викна и ми показа че има петна по тавана на банята . и съм решил да изкъртя цялата баня .но явно не е направен добре подът и има пролуки и мисля да сменя канализацията .Бих те ли ме посъветвате какви материали и последователност на изпълнение.
solo5 - майстор
добре е, че ще си направиш ремонта
има някои, които не биха го направили
виж двукомпонентните на ISOMAT
или на другите квалитетни марки
Последна промяна от solo5 на пон окт 20, 2008 1:33 pm, променено общо 1 път.
mariayn - специалист
то ще се прави ремонт ,но последователност се търси
solo5 - майстор
махаш първия ред на плочките и теракота на пода
правиш хидроизолация със стъклофибърна лента и циментова запечатка с някое качествено лепило
и после нареждаш теракота на пода и накрая първия ред на плочките и си готов :roll:
Time2Burn - специалист
До колкото разбрах, Соло5, човека ще сменява канализацията. Материалите са :
1 рогов сифон - алуминиев, с тапа на него - от стария вид, тоя новия модел с летяща пластмаса е гаден.
2. ПВЦ тръби - на Капитан дядо никола (КДН)
3. ПВЦ лепило
И малко умения за направа на канализация.
Вадиш старата, слагаш новите тръби и сифони и тръби и замазваш със земновлажен разтвор от пясък и цимент в съотношение 3-4 към 1
После лепиш плочките с какъвото и да било лепило за плочки - препоръчвам ЦМ11 на церезит.
И това е. Не случайно пропускам хидроизолацийте и другите глезотий, защото те не са необходими.

И не забравяй че наводнението може да идва от десетки места, викни някой водопроводчик да открие именно от къде е теча, за да не гърбиш залудо. Успех!
masterval - майстор
Има и други подробности в пейзажа.
Какви са тръбите на канализацията - каменин или пластмаса, правен ли е ремонт на банята (къртена ли е мозайка или цокли) и ако да, сменян ли е сифон, променяно ли е нещо по мивката и пр.
Личи ли по тавана на комшията къде е проблемът?
Нещата си имат някаква логика, която може да ти спести малко излишни движения.
LZ - специалист
Ако става дума за панелен блок, проблемът може да е от съседния вход, ако баните са ви долепени. Така че проверете внимателно дали е точно от теб или от съседа до теб, но в съседния вход.
Тук имаше такъв случай, гледаха, гледаха и накрая отидоха в съседния вход, а там вана под която се събира и си седи локва с вода.
mariayn - специалист
Благодаря на Всички .Насочих те ме в правилна насока .
EmoZ - специалист
mariayn написа:
Здравей те, ще се радвам някой да ме насочи и какво да на правя Вчера комшията ме викна и ми показа че има петна по тавана на банята . и съм решил да изкъртя цялата баня .но явно не е направен добре подът и има пролуки и мисля да сменя канализацията .Бих те ли ме посъветвате какви материали и последователност на изпълнение.
В много случаи няма как да се опредли откъде идва проблема при просмукваща се влага, но е възможно и да не е от теб. А ако си решил така или иначе да ремонтираш банята е добре да оправиш канала и хидроизолацията. Хидроизолацията съвсем не е глезотия и въобще не е скъпа на фона на цените на труда и цените на останалите материали за една баня. Аз лично не бих пропуснал хидроизолацията при ремонт, ама 'секи си е 'башка' дет' се вика.

Сифон: Viega (ПП) 22 кинта без клапа, 55 кинта с клапа (не излизат миазми, хлебарки и секва газ от каналите) от 'Юроком 2000', 'земи го без клапа, това е баня и се ползва често и няма да 'пресъхва' да ти мирише, ако 'се пак е кофти положението, купуваш си клапата отделно и си готов. Сифона е перфектен освен това е по-плитък от металните боклуци, щутцера му е с ябълковидно съединение и може да се позиционира много лесно, а и е дуракоустойчив при монтажа, продава се с монтажна капачка, която се слага докато текът строителните работи, аааа да и не на последно място посволява обслужване, почистване и директен дотъп до отходната тръба.

Хидроизолацията: в Практикер в момента има промоция на Isomat, на лепилото AK10 и на хидроизолацията Aquamat (торби от по 25 кг). За да направиш надеждна хидроизолацията към Aquamat-a (цената му е около 30 кинта) добавяш пластификатор Adiflex-B (малко е скъп, около 40 кинта). Вземи и шпакловъчна мрежа, около 0.90 кинта на m2, колко ти трябва ти ще прецениш. Разтваряш Аквамата с Адифлекс-а според указанията на производителя и с една баданарка мажеш върху шпакловъчната мрежа мажеш пода през подовите ъгли нагоре докъдето смяташ за необходимо (60-70 см нагоре) по стените. Нанасяш сместа с движения само в едната посока (примерно вертикално), след като изсъхне нанасяш пак с баданарката от същата смес в перпендикулярно направление. Казват, че 2mm дебелина на тази хидроизолация издърша 7 ata хидростатично налягане, използвали го при изолация на басейни.

Воала - готов си. За около 100 кинта си с нов канал и перфектна изолация.

Успех.

п.п. Не ти правя реклама нито на материали, нито на методи, просто и аз бях в подобна ситуация и докато разбера първо какво да купя и после какво да го правя се въртях два месеца. Вероятно има и други марки материали, а и на по-ниски цени (при мен голямо чудене падна, докато реша какво да купя), аз от тези съм доволен от личен опит, прилични са. Извъртях два подови сифона и две хидроизолации - на мокрото и на банята. Сега ме чакат ГК тавани и лепена на плочи, а после всичко във всички стаи, абе задобрявам със страшна сила, хаха :).
solo5 - майстор
EmoZ написа:
в Практикер в момента има промоция на Isomat, на лепилото AK10 и на хидроизолацията Aquamat (торби от по 25 кг).

Aquamat беше на промоция предната седмица. Цената му беше 29.99лв.
Сега е 34.99лв :roll:
EmoZ написа:
Вземи и шпакловъчна мрежа, около 0.90 кинта на m2, колко ти трябва ти ще прецениш. Разтваряш Аквамата с Адифлекс-а според указанията на производителя и с една баданарка мажеш върху шпакловъчната мрежа
Добре де защо му препоръчваш стъклофибърна мрежа, а не уплътнителна лента :?
Вярно че цената и е по-висока, но не се ли губи смисъла от скъпите продукти, които си му препоръчал :?
Уплътнителна лента на MUREXIN с дължина 10m е 31.99лв :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Наводнявам комшията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: