Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
greenhrast - специалист
Да живее КЗП - Комитет за Защита на Потребителите :-D
Tез хора сме спасиха от отровна магазинерка дето ми пробута леко разминаващи се по цвят теракот и фаянс.
Има ги в всеки по-голям град, не се колебайте ако се ебават с вас :idea:
телефонът им трябва да го има във всеки магазин, по точно в магазина трябва да има табелка
Пазете касовата бележка до напускане на обекта. Телефон на потребителя xxx-xxx

Пазете си касовите бележки, не взимайте хвърчащи фишчета срещу капаро. :idea:

Ако излезнат на изборите - ще гласувам за тях :-D
masteradmin - майстор
Медала винаги има 2 страни. Ако ти имаше магазин, аз доида и купя чушкопек и след като си опека чушките и си направя зимнината доида да ти го върна и си искам парите, защото от печенето си е променил нещо цвета или друга глупост какво ще направиш ?
vlado0549 - специалист
Ами щом съм магазинер и ми върнат стока,просто ще спра да взимам от този склад или производител.
Магазинера също е потребител и също е потърпевш.
greenhrast - специалист
masteradmin написа:
Медала винаги има 2 страни. Ако ти имаше магазин, аз доида и купя чушкопек и след като си опека чушките и си направя зимнината доида да ти го върна и си искам парите, защото от печенето си е променил нещо цвета или друга глупост какво ще направиш ?
Не говоря за такива случаи да ползвш нещо и да решиш че вече не те кефи и да го върнеш.
В моя случай цвета на продедените ми теракот и фаянс се различаваше от този на мострите в магазина!
Не стига че си ги товаря и карам сам, ама да и завия и крушка в тъмния склад ли? И да ми кажат "не моа а ти върн апарите, търси си производителя, верно има разлика ама нищо не мога да направя" Може - ще махне мострата! Аз съм си избрал цвета по нея, а не според кашоните в склада!
Ако аз имах магазин щях да се стремя да уважавам клиентите си. За да ме уважават и те. За да правя пачка. Сети се колко антиреклама съм му направил на въпросния магазин :wink:
Нищо против собствениците на магазини. Трябва коректност.
Ако ли не КЗП 0700 111 22
http://www.ktzp.bg/

офтопик, Чудя се как ми сметнаха колко плочки да ми дадат за да закръглят до 1кв. метър, като плочката е 0.30x0.20? 1 не се дели на 0.06 точно :-D
Emerald - модератор
masteradmin написа:
Това е масова практика тук и гарантирано право на потребителя да върне стоката без каквито и да било обяснения. Злоупотребява се разбира се от терикати, които си купуват примерно инструмент за да си свършат работа и после го връщат :lol: ,но какво да правиш...

Случая на greenhrast не е такъв доколкото разбирам. Пробутан му е различен цвят, а значи изначално дефектна стока.
greenhrast - специалист
Emerald написа:
Това е масова практика тук и гарантирано право на потребителя да върне стоката без каквито и да било обяснения. Злоупотребява се разбира се от терикати, които си купуват примерно инструмент за да си свършат работа и после го връщат :lol: ,но какво да правиш...
...
Защо ми се струва, че некъде из темите подразбрах че си в Канада или щатите :? Тука е една съвсеееееем различна история :-D
Мдаааа, ето вам не Рио де жанейро ;) Остап Бендер
joro_kem - специалист
мога ли само леко да коригирам? КТЗП=КОМИСИЯ по търговия и защита на потребителите. добър замисъл, никаква дейност - мнението е мое, но 2 пъти съм ги търсил и двата пъти не ми помогнаха...
greenhrast - специалист
На мен ми взеха жалбата, свършиха работата, върнах си парите от оназ отровна лелка, извикаха я да подпише протокол, че ми ги е върнала, звъннаха ми за да подтвърдя че нямам претенции към нея повече, на другия ден и аз се подписах под същия протокол. :-D

Тема "Да живее КЗП -Комитет за Защита на Потребителите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: