Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет юни 07, 2018 11:20 amsyncho написа:
Зависи от дебелината и коефициента на топлопреминаване на паркета. Обикновенно е съпротивлението, което оказва е доста високо и понякога се налага да се слагат тръбите през по-малка стъпка, за да се компенсира, но понякога и това не помага.
Нищо не пречи да се пробва. Ако не стане се подменя.
syncho - майстор
Имаш ли някакви технически данни за този паркет? Или поне дебелината, ако не друго?
filmatoplo - майстор
Спира доста топлина , един човек изкара няколко години така и сега си сложи плочки .Относно режима на работа на камината директно и постоянно на температура 35-40-45 градуса малко ме съмнява .
syncho - майстор
Никой не казва, че камината ще работи на такава ниска температура. То това си е направо убийство за камината такива ниски температури. Камината ще си работи на мин 60-65С. Просто ще се сложи смесител на входа на колекторната кутия на подовото, за да се понижи температурата.
syncho - майстор
Получавало се е не един и два пъти :) Не случайно го казвам.
чет юни 07, 2018 12:00 pmfilmatoplo написа:
Спира доста топлина , един човек изкара няколко години така и сега си сложи плочки .Относно режима на работа на камината директно и постоянно на температура 35-40-45 градуса малко ме съмнява .
Barlinek трислоен око 9 mm.
ОК. Добре. Как трябва да се направи такава система според вас.
syncho - майстор
Може и да стане. Ще трябва да се сметне само. Мисля, че сме правили с 0,9см паркет подово и клиентът е доволен от работата му.
filmatoplo - майстор
И този беше ,компенсира с 45 гр вода и по постоянна работа и 800 м тръба ,по скоро се притесняваше дали ще се повреди ламината- и той издържа .
чет юни 07, 2018 12:19 pmsyncho написа:
Може и да стане. Ще трябва да се сметне само. Мисля, че сме правили с 0,9см паркет подово и клиентът е доволен от работата му.
Да разбрах. Какво трябва да се сметне и какъв човек да търся. В момента е завършена кухнята и банята. В малката спалня тръбата все още не е сложена. Така че все още има възможност за промени.

Тема "Съвет за водно подово с пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: