Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
burzan - напреднал
"Dual drive wire wheel - 1 for wire feeders for welding machine"
Дали може на български да се преведе като водещо колело съм си мислел или може да го знаете като водещ вал.
Колело със шпонков канал, сменя се при воденето на различните телове и има цилиндрични или назъбени канали, повтарящи радиуса на телта. Работи като предава движението си върху телта чрез триене- фрикционно. Не мога да кача снимка, но мога да я изпратя по мейла. Смятам, че софтуера е настроен за точен модел на това колело и човек трябва да си ги набави в комплект при покупката на нов апарат или се лъжа, просто не съм работил с телоподаващо досега.
agj - майстор
В телоподаващия механизъм има два модела РОЛКИ.Подаващи и притискащи.
burzan - напреднал
пон юни 04, 2018 11:51 amagj написа:
В телоподаващия механизъм има два модела РОЛКИ.Подаващи и притискащи.
adj, благодаря, това е най- точно, ролка от роллер
gogo7777 - майстор
Купих си и аз най-накрая електрожена на Пансим ИЗА-190. Вече месец работя с него и нямам никакви проблеми. Писал съм и преди за качествата на машината му, няма да се повтарям, а само ще допълня.

Заварявах тръби на един котел в ТЕЦ. Тръбите се заваряваха с предварителен подгрев при скоростно заваряване. Машината се справи с лекота без грам да мени дъгата си за около 3х30минути нон-стоп тормоз. Компютъра отчете 3 см прегряване в термичната зона, но това си е моя грешка :razz: Въпреки, че знам за тая тънкост, 2 или 3 поредни електрода изгорих почти докрая....просто бързах.

Тукашните заварчици са възхитени от "мускулите" на машинката. Гордо им казвам, че това е Българска техника още непозната за тях :-D
burzan - напреднал
Тези, които са работили с "Argo CM 200", биха ли казали дали ЕлСиДи навигацията е подобна на тази?

Прикачен файл

2018-06-24_0-11-00.png
2018-06-24_0-11-00.png (11.53 KиБ) Видяна 1786 пъти
Pansim1 - специалист
нед юни 10, 2018 4:17 pmgogo7777 написа:
Заварявах тръби на един котел в ТЕЦ. Тръбите се заваряваха с предварителен подгрев при скоростно заваряване. Машината се справи с лекота без грам да мени дъгата си за около 3х30минути нон-стоп тормоз.
А с какви електроди? Бе споменал за някакви "трудни" :)
gogo7777 - майстор
Предполагах, че ще бъдат от "трудните", но заварявахме с други.

CROMOCORD 23 8015 G
CROMOCORD 5 B6
CROMOCORD 92 G

Първите искат по-малък ампераж, но с тях се рискува прегряване в зоната, както и стана :x С тях направих 4 заварки, другите 4 заварки заварих с едни от другите посочени ама не помня с кои точно.
burzan - напреднал
Не успях да закупя "Argo CM 200" поради съвсем прозаични причини- закупих инверторно телоподаващо с електрожен от по-нисък клас с подобни режими на работа. Сега, след като направих избор и покупка на инверторен електрожен, бихте ли подсказали къде може да ми бъде проведен практичен курс за обучение за работа с инверторен електрожен с телоподаващо? Би било добре да участвам в курса с моя апарат. Дали някой от съфорумниците може да организира и ми проведе такъв курс? Ако синът ми зареже пустия лаптоп, ще платя и за него...
Virtex - майстор
Да не е случайно цитираният по-горе дисплей на електрожена ? Иначе какъв модел е, какви функции има и т.н. ? :)
burzan - напреднал
Не, не, няма ЕлСиДи и бърнбек. нещо подобно на смимката, ама руска версия с излишно надути параметри. 3в1 лифттиг. Нямам моя снимка. Не съм го пробвал, слаб съм с миг тиг машини, само он/офф засега, да не добия уплах.

Прикачен файл

2.png

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: