• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 20
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
И моето работи, но е почти на висящ монтаж, защото отнесе един як удар преди време...и е в котелното, а ми се иска да го вкарам в къщи...ако жената разреши :-D
lakosste - специалист
вт юни 05, 2018 5:00 pmlakosste написа:
Около 100 без ддс.Днес говорих и с човек от натурела.Това ми предложи като вариянт.
105 без ддс да съм по-точен
gnt69 - майстор
И аз мъча един Интиел вече от 12 години. От 4-5 години прекъсва нещо и трудно включва, като му дойди времето за включване първо премигва после нещо прещтраква и така няколко пъти докато захапе. Ама работи не се предава. Натурелата го гледах това няма кутия май. :partyman:
speka_rs - майстор
Натурелата няма кутия, от скоро ползвам и съм доволен. Красиво дисплейче със разни движещи се разботи по него.
lakosste - специалист
Днес се заиграх и съм готов със системата.Снощи си направих и дренажния съд от една тръба неръждавейка-останала ми от един комин, защото на ,,умната'' продавачка в магазина не и се сваляше от рафта един отворен разширител за да видя дали ще ми свърши работа.Явно не и е за продаване.Сега малко въпроси:1-Колектора не го свързах кръстосано а входа долу в ляво и изхода горе в ляво-грешно ли е? 2-Помпата съм я включил на 3-та степен защото май не иска да превърти водата на първа и втора но съм намалил дебита от крановете за да тече по-бавно.Правилно ли е ?Да допълня само,че като превърти водата може да работи на по-ниските степени ,но ако я изключа трябва да превърти на трета.Височината от помпата до най-високото е около 2,50м.
Още нямам управление а само я пуснах да видя какво ще стане. 3-Имам ли нужда от авт.обезвъздушител горе или не?
Andri01 - майстор
Мисля,че е по добре СК да е вързан на кръст.В противен случай може би ще имаш неработеща част в дясно. Няма нужда от обезвъздушител никакъв!!
lakosste - специалист
нед юни 10, 2018 8:10 pmAndri01 написа:
Мисля,че е по добре СК да е вързан на кръст.В противен случай може би ще имаш неработеща част в дясно. Няма нужда от обезвъздушител никакъв!!
Благодаря ти.
И аз се съмнявам в същото.Имам чувството че не работи цялата площ.Не пуща чак толко топла вода.Или може би защото го пуснах след 15 часа и се появяваха и облаци.
LazarGanev - "Велик майстор"
По-големия проблем е, че водата в някои зони може да завира
lakosste - специалист
пон юни 11, 2018 1:08 amLazarGanev написа:
По-големия проблем е, че водата в някои зони може да завира
Защо според теб е така?
Заради начина на свързване ли?
Какво решение ще предложиш?
LazarGanev - "Велик майстор"
Неправилното свързване води до неправилно обтичане на самия панел, т.е. потоците в него да не обхождат всички зони на панела и съответно някои зони ще прегряват, тъй като няма кой да ги охлажда. Различните панели имат различни схеми на свързване, които зависят от конструкцията и се дават от производителя. При повечето модели е препоръчително свързване на кръст, но някои изискват задължително едностранно свързване (Bosch Solar7000), други изискват задължително първия и последния панел в редицата да са разположени обратно (Viessmann Vitosol 100-FM). По спомен ти беше със Solar 5000, ако е така - трябва да се върже на кръст.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 20

Тема "ДРЕЙН БАК СОЛАРНА СИСТЕМА-СЪВЕТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: