Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Въпроса ми е, откъде в България мога да купя такова барбекю, може и мини такова. Гледам, в Бриколаж предлагат, с поръчка, но за 1800 лева...сравнително малко на размери. Или да си го взема от щатите?
И друго се чудя...как да си направя такъв грил?
torbalan - Дървен философ
Като гледам - не са популярни в Европа... Дори в немския и британския амазон трудно изкачат.
filmatoplo - майстор
:wink: Я си цъкни копченцето на газчицата и си пий биричката -що ти трябва на баир лозе :wink:
шоп - майстор
ср юни 13, 2018 9:56 amfilmatoplo написа:
:wink: Я си цъкни копченцето на газчицата и си пий биричката -що ти трябва на баир лозе :wink:

+ 1 към мнението
имам две зидани барбекюта на дървени въглища, но преди 1 година ми подариха и канадско чугунено газово барбекю. Познайте дали от тогава съм палил въглищарката?!

Цък на копчето и скарата става по-хубава и сочна заради контрола на температурата, зоните и опушването от капака. :supz: :supz: :supz:
Наздраве!

Прикачен файл

SAM_9561.JPG
kalin72 - майстор
Абе то и на пелети е същото, контрол на топлината, зони, ала бала, ама цената му не ми харесва :)
Та, газово ще гледам, поне ги има и у нас на сносни цени.
шоп - майстор
ср юни 13, 2018 1:52 pmkalin72 написа:
Абе то и на пелети е същото, контрол на топлината, зони, ала бала, ама цената му не ми харесва :)
Така мисля и аз
къде са 1800 лв за пелетарник, къде са 800 лв за газ.
за 1000 лв разлика почти 200 кг паржоли може да сложиш на скарата :wink: :partyman:

Един съвет от мен, който го знам от приятели със заведения и профи барбекюта: търси барбекю скарите на които са чугунени!
kalin72 - майстор
Да, и аз това гледам, чугун да е, не нераждавейка...
radius - майстор
Ама вкусно ли е на газ? Все си мисля, че на въглища е по-вкусно, но не съм убеден.
kalin72 - майстор
Пекъл съм и на газ, и на дървени въглища, и на ток. За мен няма разлика във вкуса, ама може и аз да съм повреден :?
шоп - майстор
ср юни 13, 2018 4:37 pmkalin72 написа:
Пекъл съм и на газ, и на дървени въглища, и на ток. За мен няма разлика във вкуса, ама може и аз да съм повреден :?
Ми и аз така:-)

Въпрос на вкус.
За мен на газ е номер 1. Американците и канадците не са глупави хора! Напротив: практични и мързеливи са :idea:

На газ печа 3 бр пилета на грил или 5 кг говежди ребра печени 3 часа на 167 градуса или пък 5 кг стекове дебели 4 см. На горният ред слагам зеленцуци: патладжан, тиквички, чушки, лук и т.н., който става божествен... или пък само хляб, който поема аромата на скарата. Такава скара е трудно да се опече по друг начин...поне не и с евтина скара и токова мързеливо.

Тема "Барбекю на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: