• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
ср юни 13, 2018 9:26 pmHursa написа:
download/file.php?id=64800
При тази схема, дадена от Евгени в темата, това няма как да се случи (е не съвсем). Струва ми се по удачна, но знам твърде малко по темата.
А коя линия смятате да прехвърлите за да включите слънчевия колектор "диагонално"?
Аз също съм мислил и по други начини за свързване на дренажния съд ,но не ми се усложняваха нещата.Не мисля,че е проблем моята схема,просто трябва да вдигна малко входящата тръба или да източа малко вода.
Относно кръстосването,мисля да е горната тръба.
lakosste - специалист
ср юни 13, 2018 9:34 pmHursa написа:
ср юни 13, 2018 9:27 pmAndri01 написа:
При работа водата влиза през долния,под водното ниво и не бълбука / така вкарва по-малко кислород /.
За да "вкарва" още по малко кислород (макар, че трябва да се пресметне, може да се получава и "деаерация"), а и да се избегнат топлозагубите от дренажния съд, може би схемата на Евгени е по удачна.
Да ,съгласен съм за топлозагубите. Засега съм изолирал дренажния съд с минерална вата като съм я залепил с полиуретанова пяна.Имам и капак който също съм изолирал с пяна.Замислям се сега дали да не преправя схемата.Няма да ми отнеме много време и усилия.
Hursa - майстор
А има ли "малък наклон" в долния край - посока входа? Ще се удължи ли частта на изходящата от колектора тръба? Преобразуването мисля, че няма да усложни значително схемата, дори ако прехвърлите дренажния съд на "студената" част от контура.
lakosste - специалист
Колеги,как според вас трябва да променя схемата която съм начертал.
Това е моето предложение.В грешка ли съм ?

Прикачен файл

screenshot2.png
screenshot2.png (69.87 KиБ) Видяна 1460 пъти
lakosste - специалист
ср юни 13, 2018 9:54 pmHursa написа:
А има ли "малък наклон" в долния край - посока входа? Ще се удължи ли частта на изходящата от колектора тръба? Преобразуването мисля, че няма да усложни значително схемата, дори ако прехвърлите дренажния съд на "студената" част от контура.
До колкото разбирам въпроса ,тръбата е почти отвесно и да ,ще се удължи с около 70 см.Мога да изпратя снимки как точно е всичко но на вайбър или месинджър.
Hursa - майстор
Аз не съм спец. Просто ми е любопитно. А за наклона - питах за долния край на колектора, ставаше дума в темата за това (виждал съм колектори и фотоволтаични панели монтирани със значителен такъв наклон, трябва да се разгледа какви са съображенията за такъв монтаж). Няма ли вариант изходящата тръба от колектора да не се удължи, да бъде максимално съкратена, особено частта и на открито? Може би е по-удачно дренажния съд да е свързан със студената част, но преди помпата.
Последна промяна от Hursa на ср юни 13, 2018 10:36 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
ср юни 13, 2018 10:30 pmHursa написа:
Може би е по-удачно дренажния съд да е свързан със студената част, но преди помпата.
+ 1
Така връзвам и аз ДБ системите
Andri01 - майстор
ДС преди помпата ,след серпентината?? Ок! Как помпата остава пълна,ако ДС не е затворен? И тогава системата става затворена, под налягане!? Драсни една схема ,моля те. Нещо май не връзвам? :(
Аз не мога да драскам схеми- те са навсякъде около нас, а Шопа вероятно го прави по подобен начин.
https://www.alo.bg/user_files/a/aquathe ... 03_big.jpg
Andri01 - майстор
Това не е DB система,а обикновена система за БГВ под налягане.
Последна промяна от Andri01 на чет юни 14, 2018 7:16 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20

Тема "ДРЕЙН БАК СОЛАРНА СИСТЕМА-СЪВЕТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: