• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 629
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
ср юни 13, 2018 11:03 pmДелян написа:
Май наистина трябва да има отделна тема за овощарите, пък и за лозарите (ахмаците) :mrgreen:
Няма лошо да има отделна тема за овощарство и лозарство, ама тя ще е вече за профитата, а не за начинаещите. За мен градината е всичко, което имам в двора, а то е малко от това, малко от онова, малка пръскачка, малка копачка, малка поливачка.
Според мен бадемът ти си е отишъл от старост, а не от лошо гледане - махай дънера и си мисли какво друго дърво да си боднеш.
При нас тази година си отиде една дърта джанка, решихме, че при наличието на други две не ни е нужна трета и евентуално ще монтираме една кайсия на мястото на изсъхналото дърво.
Същата работа е с лозето, решихме, че нямаме сърце да го кореним и в крайна сметка попълнихме оплешивелите редове с нови лози.
С две думи все градина и все начинаещи, правещи нещата за кеф, а не за износ на продукция.
Имаме касис за раздаване, ама не знам кога е сезонът му за разсаждане - ще направя снимки на плода и който е мераклия да идва и да си взема храст (когато му дойде времето), за брането важи същото (с амбалаж на клиента).
Djack - специалист
Ето и част от моята градинка! Малко съм назад тази година, ама.....! Сега започвам да слагам коловете на доматките!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това е темата :-) Дали е овощна, зеленчукова или цветна, все е градина и ние все сме градинари :-)
Аз съм още по-назад с материала, нещо ми се опъват коловете и не успявам да ги сложа. Ще трябва да правя инструмент за пробиване на дупки за колчета за домати :-). Нивичката ми не е орана, не е изравнена, на копки и дупки е, обаче като ми се отвори малко място бучвам нещо. Каквото хване, ако стане :-) Таз година тъй. :-) За догодина не знам, може пък, да ми хареса така хаотично и разхвърляно. Днес сях малко боб 3 вида, копър, краставички таквиз и онаквиз и няколко зърна царевица... Като не ми зависи нищо от урожая, е забавно така
vlax - майстор
Djack много ти е хубава градинката,поздравления.
И аз съм закъснял,но пък ще берем до късно :-D
Като гледам снимките и при теб май съседните места не се обработват и са запустели и изоставени. :partyman:
vlax - майстор
чет юни 14, 2018 9:19 amn_a написа:
Нивичката ми не е орана.....
Няма ли кой да я изоре :-D Това в кръга на шегата.
Препоръчвам ти да хвърлиш малко средства,сега в началото е момента да си подредиш местото.
kr1100 - майстор
Аз съм още по-назад с материала, нещо ми се опъват коловете и не успявам да ги сложа. Ще трябва да правя инструмент за пробиване на дупки за колчета за домати :-)
Да те светна за колците - арматурно желязо ф 8 или 10 мм -1,8-2м Много лесно се забиват, не гният, траят 10 тилетия.Може да ги грундираш и вапцаш в тон с доматите .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юни 14, 2018 12:56 pmkr1100 написа:
Да те светна за колците - арматурно желязо ф 8 или 10 мм -1,8-2м Много лесно се забиват, не гният, траят 10 тилетия.Може да ги грундираш и вапцаш в тон с доматите .

С колчета се сдобих. Тръбички, дваипедеседълги. Не много дебели. Обаче не мога да ги забия. Та така
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юни 14, 2018 12:02 pmvlax написа:
Нивичката ми не е орана.....
Няма ли кой да я изоре :-D Това в кръга на шегата.
Препоръчвам ти да хвърлиш малко средства,сега в началото е момента да си подредиш местото.
Шегата настрана ... :wink:
Нямам средства за хвърляне и още вадя корени, та орането ще почака. Дано наесен да сколасам
Сега сея и садя в разчистеното, че да не го превземат плевелите :-) :-D :-D
preslav - майстор
чет юни 14, 2018 7:20 amDjack написа:
Ето и част от моята градинка! Малко съм назад тази година, ама.....! Сега започвам да слагам коловете на доматките!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Градината ти е супер, опъната е по конец и всичките ти растения са с еднаква височина, а при мен едното място гора, другото пустош, ама то щото пак ни се натрапиха разни разсади със съмнителен произход.
Втора година ползвам заварена, поцинкована оградна мрежа закачена на 3-4 кола вместо на всеки корен кол - икономията е десетина кола на ред, което си е мъкнене, забиване и ред други неудобства. И аз имах проблем със забиването на носещите колове, но си избрах един по-къс прът от арматура, забивам го с теслата на 20-30 санта в земята, вадя го и в дупката без проблем си слагам основния кол - става нещо като садило за колове, ама то и разсада не можеш да го забиеш в земята директно, важното е да се спазва "със зеленото нагоре".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юни 14, 2018 2:26 pmpreslav написа:
..... един по-къс прът от арматура, забивам го с теслата на 20-30 санта в земята, вадя го и в дупката без проблем си слагам основния кол - става нещо като садило за колове....
Тук, на място, ми даваха акъли, но и аз тъй семпло мисля да подходя....
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 629

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: