• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 628
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юни 17, 2018 10:59 pmkuger написа:
Имам направен чук, "тръбен, обратен, както искате го разбирайте/. Представлява затапена отгоре тръба, която се нанизва на колчето. Отдолу е заварена шайба. На тръбата е нанизана тежест със заварени дръжки. Вдигам и спускам, забива отлично фи 10 арматура.
Не го разбрах
kuger - майстор
нед юни 17, 2018 11:08 pmn_a написа:
нед юни 17, 2018 10:59 pmkuger написа:
Имам направен чук, "тръбен, обратен, както искате го разбирайте/. Представлява затапена отгоре тръба, която се нанизва на колчето. Отдолу е заварена шайба. На тръбата е нанизана тежест със заварени дръжки. Вдигам и спускам, забива отлично фи 10 арматура.
Не го разбрах
Тръба, която се нанизва свободно върху колчето. В горния и край е заварена тапа, запушена е тръбата. С тая си част опира в колчето. На тръбата е нахлузена подходяща тежест със заварени две ръкохватки, движеща се свободно по тръбата. В долния край на тръбата е заварена шайба, тя не позволява на тежестта да излиза и служи за опора на удара. Вдигаш тежестта и силно я набиваш надолу. Силата на удара се предава на колчето, то се забива и те така.
preslav - майстор
нед юни 17, 2018 10:45 pmkuger написа:
preslav написа:

Той доматинът не е за да изкараш повече от това, което си заложил, а за да предпазиш съществуващите цветове от окапване. .......
Трябва ли да снимам етикета на пакетче доматин за да те опровергая?

Жалко, че влизам в конфликт, но не пишете непроверени и неверни твърдения!
Що да влизаш в конфликт - снимай, разясни. Това, което аз ползавам е в шишенца, но не му помня името за да видя какво пише за него. Спомням си само, че описанието беше за хормони и тор, но в момента не съм сигурен.
Теб хормоните ли те притесняват?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед юни 17, 2018 11:33 pmkuger написа:
....В долния край на тръбата е заварена шайба, тя не позволява на тежестта да излиза и служи за опора на удара....
Те това. Ясно
За мен няма да стане, защото... забивах с чук парче арматурно и не можах.... Свредел ще трябва
jgt - специалист
пон юни 18, 2018 7:05 amn_a написа:
За мен няма да стане, защото... забивах с чук парче арматурно и не можах.... Свредел ще трябва
Нали беше купила някакъв свредел, ползвай го за 15-20 см, за да пробиеш засъхналия корав слой, а надолу във влажното би следвало да влиза по-леко. Аз, в спечена засъхнала почва набивам тънко желязо(пробой), разширявам малко с въртене и наклон на пробоя след всеки удар, набивам по-дебела тръба, пак с разширение на дупката и така до влажното около 30 см. После кола се набива по-леко в готовия отвор.
Всъшност, големият зор е да минеш през корените на тревите. Жилави са и трудно се късат.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:-D Мойта градинка и точно наобратно. Забива се на 15-20см и се едно в бетон опира
И извинявай, но ми се вижда адски тъпо, да правя със свредел с голям диаметър 100 дупки за тънки колчета
Вече се чудите какво да измисляте :lol:
:partyman:
пон юни 18, 2018 8:50 amn_a написа:
:-D Мойта градинка и точно наобратно. Забива се на 15-20см и се едно в бетон опира
И извинявай, но ми се вижда адски тъпо, да правя със свредел с голям диаметър 100 дупки за тънки колчета
Вече се чудите какво да измисляте :lol:
:partyman:
https://photos.app.goo.gl/PQCv1kkxBH4UUG5w7
Фито е сантим. Можи да са токни на шмиргела- не с теслата. Тъй ши са забива по лесно в мергела, ма пак си требе чук, за мергела де и ако има такъв под почвата.
От как са помня.....май щях да излъжа, ма поне от 30 години, у нас са ползва джилязу квадратен профил 9/9мм. Лесно флиза, лесно излиза, лесно са събира и ни заема място. Даже ни са прибира, а зимува изправено на някоя стена.
Andri01 - майстор
Е,ади сега и ти пък! Ми тя ти каза - влиза 20см. / !?!?/ и повече не ще! А 20 санта и са малечко. Клати се колчето и не върши работа :? :sad:
kuger - майстор
пон юни 18, 2018 5:11 ampreslav написа:
нед юни 17, 2018 10:45 pmkuger написа:
preslav написа:

Той доматинът не е за да изкараш повече от това, което си заложил, а за да предпазиш съществуващите цветове от окапване. .......
Трябва ли да снимам етикета на пакетче доматин за да те опровергая?

Жалко, че влизам в конфликт, но не пишете непроверени и неверни твърдения!
Що да влизаш в конфликт - снимай, разясни. Това, което аз ползавам е в шишенца, но не му помня името за да видя какво пише за него. Спомням си само, че описанието беше за хормони и тор, но в момента не съм сигурен.
Теб хормоните ли те притесняват?
Те, това е.
Прикачен файл:
IMG_20180618_092602 (816 x 612).jpg
Хормони :? , та остана ли нещо дето не е "хормонизирано"?
EDI - майстор
Как ли се вика, ако има такъв, хормона за краставици.До къде я докарахме, да онождаме зарзавата. :lol:
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 628

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: