Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
goltak - напреднал
Здравейте колеги, изпаднал съм в сериозно затруднение, корнизите с пердетата ми падат, ще ме изгони жената от вкъщи :lol: . Та корнизите ги хванах с дюбели 6-ца, но във тухлата изобщо не искат да хванат, сложи и осмица /след като разпробих/, дюбелите си падат от само себе си, слагах дървени трески уж държеше и сега пак са провиснали.

В магазините дюбели за тухла няма, някакви продавачки ми предлагат обикновенни, ама аз пробвах с тях и с такива с 4 "чепчета" уж повече да държат, ама нейсе нищо не става.

Ако някой е ползвал някакви и става здраво, да помага.
Чаро - Акълия
Каква е тухлата? :?
Четворка ? Струва ми се единичка??
Помогни малко де... :)
Justy - майстор
Извинявай приятелю, ама май треските са при теб :? Всеки дюбел е за съответен размер винт. Трябва да си съответстват - пробитият отвор, дюбела и винта. Ако дюбелите хлопат и не ти се купуват други - заклини с трески. И сложи един номер отгоре винт. По затягането ще разбереш дали е яко.
goltak - напреднал
Значи не слагам за пръв дюбели /повече в панели съм слагал, там няма проблем/, тухлите са четворки и дюбелите са ми хлабави наистина, като сложа "трески" и дюбела е здрав, но после охлабва и корниза провесва, и така 2 пъти, някой ако даде съвет ще ми помогне да си реша проблема.
Justy - майстор
Принципно на тухла се прави с трупче, гипсирано. Стига да не е зейнал кратер, мажи теракол. Ама по бавно стяга.
yakinceto - специалист
изчисти добре дупките натъпчи ги добре с лепило ( ЦМ -11 примерно)и слагай дюбела ,като изсъхне завивай и си готов .Има жена има проблем :-D :-D :-D
fitnes___ - специалист
има разни лепила за дюбли или анкерираща смес има статия за анкериране но незнам каде беше.потарси в бриколаж има ниакво универсално лепило FIX тубата му е като тези за силикон

Прикачен файл

81028.jpg
81028.jpg (17.74 KиБ) Видяна 16192 пъти

Прикачен файл

1201500585359.jpg
1201500585359.jpg (20.34 KиБ) Видяна 16192 пъти
goltak - напреднал
Жена ми /50% от "проблема" :| / ще се върне към края на седмицара и тогава ще го правя, дотогава събирам мнения, ако някой се сети за друго нека драсне някой ред.
Благодаря.
LZ - специалист
Нали има едни дюбели дето ги водят за тухли. Като се завива болта и те отзад се нагъват, т.е. не "разцъфват" като тези за бетон. Не съм ползвал, че съм в панелка, ама съм виждал по магазините, например в Ташев-Галвинг
fitnes___ - специалист
тези може и да сваршат работа

Прикачен файл

prod4_15.jpg
prod4_15.jpg (5.9 KиБ) Видяна 16159 пъти

Прикачен файл

prod4_20.jpg
prod4_20.jpg (5.94 KиБ) Видяна 16159 пъти

Тема "Дюбели за тухла." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: