ср юни 20, 2018 3:14 amЮлианВ написа: Привет,Можеш да смениш главата на 30 ката с такава на 20 ка. В темата на Грейко пише как става.
Отидох при компетентен дилър и той ми каза, оо Грейко 30. На третия ден разбрах, че е леко голям.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
5329 мнения в "Котел на пелети?"
filmatoplo
- майстор
Разхода на слънчогледови пелети е една идея по голям ,компенсира се уж там с по ниската им цена .
andy_forresite
- майстор
Така става когато горелката работи постоянно и си с термоглави. Веднага ти казвам как да намалиш драстично разхода... поне с тон:
1. Купуваш си стаен термостат, зареждаш стаите до 24°, гасене от термостата и да запалва на 20,5°.
2. Вечер към 21:30-22:00 часа я гасиш и я палиш в 6:00 часа ако ти трябва отопление; само да станеш да се оправиш преди работа за мен не си струва; не я спираш през нощта само при температури под -10°С.
3. Воден акумулатор едни 1500 литра - вариант много добър за всички случаи с всякакви горелки, но доста скъп за приложение.
Дори сега да запалиш котела колкото да държи 24 часа гореща вода в себе си (инсталацията няма да си вземе нищо) ще видиш как ще вървят пелетите. Това не значи че реално ти е трябвала топлина, но за да има горене, макар и залудо, трябва материал.
1. Купуваш си стаен термостат, зареждаш стаите до 24°, гасене от термостата и да запалва на 20,5°.
2. Вечер към 21:30-22:00 часа я гасиш и я палиш в 6:00 часа ако ти трябва отопление; само да станеш да се оправиш преди работа за мен не си струва; не я спираш през нощта само при температури под -10°С.
3. Воден акумулатор едни 1500 литра - вариант много добър за всички случаи с всякакви горелки, но доста скъп за приложение.
Дори сега да запалиш котела колкото да държи 24 часа гореща вода в себе си (инсталацията няма да си вземе нищо) ще видиш как ще вървят пелетите. Това не значи че реално ти е трябвала топлина, но за да има горене, макар и залудо, трябва материал.
LazarGanev
- "Велик майстор"
ср юни 20, 2018 7:49 amgnt69 написа:И после затапиш по 2 тръби от втори и трети ход, за да не прави кондензср юни 20, 2018 3:14 amЮлианВ написа: Привет,Можеш да смениш главата на 30 ката с такава на 20 ка. В темата на Грейко пише как става.
Отидох при компетентен дилър и той ми каза, оо Грейко 30. На третия ден разбрах, че е леко голям.
ЮлианВ
- напреднал
От 27.11.17 имаме бебенце и съм държал на 24часов режим. Мислех за буфер. Съветвате да сменя главата. А за 24градуса абсурт, не търпим такава жега и въздухът става много сух. Имаме общо помещение кухня, рапезария, хол, вътрешни стълби и тераса около 75кв и трябва промишлен овлажнител при 24г, а и не искам да се изнежва малката над 22г е лошо.
Много благдаря! Ще проверя вариантите и пак ще питам.
Много благдаря! Ще проверя вариантите и пак ще питам.
filmatoplo
- майстор
BAT_GOIKO
- специалист
Здравейте,
от 3 години експлоатирам един Long Time 4.0 с горелка GP xx sx V генерация. Днес изписа странна грешка:
(ERROR: SENSOR C) (LOW TEMP). Прегледах и двата сензора (един като медна ампула капусолован и един мъничък черен пластмасов който има директна връзка към горелката) които са в една глуха тръба на изхода на котела но всичко си изглежда наред (поне не видях механични повреди). Рестарт ….. и всякакви подобни не помогнаха за взстановяване на функциите. Важно е да отбележа че преди това в сервизното меню си промених максималната температура в менюто на вградения термостат, но не вярвам това да има връзка с греша която съобщава че циркулационната вода е на замръзване.
Ако някой разполага с SERVICE MANUAL или повече информация кой и къде точно е SENSOR C ще съм много благодарен (или идея как да изляза от ситуацията).
Поздрави
BAT_GOIKO
от 3 години експлоатирам един Long Time 4.0 с горелка GP xx sx V генерация. Днес изписа странна грешка:
(ERROR: SENSOR C) (LOW TEMP). Прегледах и двата сензора (един като медна ампула капусолован и един мъничък черен пластмасов който има директна връзка към горелката) които са в една глуха тръба на изхода на котела но всичко си изглежда наред (поне не видях механични повреди). Рестарт ….. и всякакви подобни не помогнаха за взстановяване на функциите. Важно е да отбележа че преди това в сервизното меню си промених максималната температура в менюто на вградения термостат, но не вярвам това да има връзка с греша която съобщава че циркулационната вода е на замръзване.
Ако някой разполага с SERVICE MANUAL или повече информация кой и къде точно е SENSOR C ще съм много благодарен (или идея как да изляза от ситуацията).
Поздрави
BAT_GOIKO
margarit.simow
- напреднал
ср юни 20, 2018 3:14 amЮлианВ написа: Привет,Буфера май е неизбежен.Доста сериозна мощност за 130кв.Пробва ли машината с по качествено гориво
Живея в къща, на хълмче, 800нм.в., западна България, тухла, не мазана с 5см епс и пвц дограма, 130кв.м, 300куб.м., имам панелни радиатори на 600мм с дължини 800мм-4бр, 1000-1бр, 500-1бр, 1400-1бр, 1600-1бр, 2200-1бр, лира 750w и Н300 на 500-1бр., радиаторите са с термоглавиИнсталацията е с 200м бяла тръба на 16мм отделно за всеки радиатор. Имам намерение да включа бойлер и смятах, че ми трябват 18-21kW за котел. Отидох при компетентен дилър и той ми каза, оо Грейко 30. На третия ден разбрах, че е леко голям. Явно 30те вървят по-малко. От 25.11.17 за остатъка от сезона до 10 април 5т слънчогледови на Керпи, при 24ч работа на котела 21-22 градуса денем и 20 нощем, а в топлите слънчеви дни на таймер през деня и от 16 часа започва нон стоп, среден разход 38кг.
Въпрос: Как Ви се струва системата? Аз не съм доволен. При една истинска зима и отопление от Октомври ще ми трябват поне 8т пелети и то без бойлер, а дори два от радиаторите Н600 по 800 не са вързани и реално съм грял 20кв по-малко. Мога ли да коригирам нещо или единствено по-малък котел? Смятам, че за такава система трябва да гоня 4т разход.
Моля помагайте!
Защо всички се нахвърлят на тези люспи.
pechkata
- специалист
ср юни 20, 2018 3:14 amЮлианВ написа: Привет,Здравейте подобен проблем имам и аз - от началото на сезона до 27.01.2019 г. изкарах със 5 тона слънчогледови пелети на Керпи със среден разход 4-5 по 15кг. чувала за 24 часа при 60 градуса на водната риза...То бе чистене на кюнци и водни ризи през 2-3 дена ако не чистя редовно налепа по водната риза горелката си гори а радиаторите почти ги няма и пепелника се чисти сутрин и вечер - горелка Прити 20 kW и камина 21+5 kW отопляема площ от около 100 кв. и 30 кв. помещението на камината...От 28.01.2019 г. съм на дървени пелети и разхода ми е 3 по 15 кг. чувала за 24 ч. и не съм чистил още пепелника - повече не искам и да чувам за пелети от люспа...Керпи 1 бр. 15 кг. чувал 4,5 лв. - дървени пелети 1 бр. 15 кг. чувал 6,5 лв. ...
Живея в къща, на хълмче, 800нм.в., западна България, тухла, не мазана с 5см епс и пвц дограма, 130кв.м, 300куб.м., имам панелни радиатори на 600мм с дължини 800мм-4бр, 1000-1бр, 500-1бр, 1400-1бр, 1600-1бр, 2200-1бр, лира 750w и Н300 на 500-1бр., радиаторите са с термоглавиИнсталацията е с 200м бяла тръба на 16мм отделно за всеки радиатор. Имам намерение да включа бойлер и смятах, че ми трябват 18-21kW за котел. Отидох при компетентен дилър и той ми каза, оо Грейко 30. На третия ден разбрах, че е леко голям. Явно 30те вървят по-малко. От 25.11.17 за остатъка от сезона до 10 април 5т слънчогледови на Керпи, при 24ч работа на котела 21-22 градуса денем и 20 нощем, а в топлите слънчеви дни на таймер през деня и от 16 часа започва нон стоп, среден разход 38кг.
Въпрос: Как Ви се струва системата? Аз не съм доволен. При една истинска зима и отопление от Октомври ще ми трябват поне 8т пелети и то без бойлер, а дори два от радиаторите Н600 по 800 не са вързани и реално съм грял 20кв по-малко. Мога ли да коригирам нещо или единствено по-малък котел? Смятам, че за такава система трябва да гоня 4т разход.
Моля помагайте!
Последна промяна от pechkata на съб фев 16, 2019 5:10 pm, променено общо 1 път.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература