Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Yavi - напреднал
bobus - Главно черпих информация от форума и от ето тази статия http://www.napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=101 и понеже съм некомпетентен по окачените тавани, направих нова схема (дано да съм те разбрал). Благодаря отново!

Изображение
sasooooooooo - "специалист"
Мисля, че ЦД-тата трябва да са през 50см :?
Yavi - напреднал
Малко се пообърках и незнам кой е правилният начин, а може и двата да са вярни или пък грешни :?
bobus - помощник
Така вече е добре, това за 50 см. е по принцип вярно, но ако няма да носи голяма тежест /както е при теб/ и през 60 см. не е неправилно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Yavi, ти се захвана сам с този ремонт по финансови причини. Хареса ти и взе да се отплесваш.
Повикай майстор да ти го измаже. Това е по-евтино и по-бързо отколкото ти да правиш окачен таван.
The_FAN - специалист
bobus написа:
Така вече е добре, това за 50 см. е по принцип вярно, но ако няма да носи голяма тежест /както е при теб/ и през 60 см. не е неправилно.
Грешка !
Винаги през 50 см.
При картон 9,5 мм през 40 см. като 9-ка за таван аз лично не препоръчвам...
Pooh - майстор
Вариант 2, с поправкат направена от колегата преди мен - ВИНАГИ профилите за таван са МИНИМУМ през 50см. и не ползвай 9,5мм. картон - единственото му практично приложение е за криви форми или за бордове. Виждал съм провиснали тавани дори при гъсто наслагани профили ... разликата в цената е минимална. Накратко - CD профили през 50 см. (хубаво е да направиш скара - носещи профили през 1-1,20м. и монтажни през 50 см. - това предпазва тавана от всякакви мърдания, а и е по-лесно и бързо), GKB плоскости 12,5/1200/2000 мм. - универсални за тавани - 4 профила- 1 плоскост и вата, ако искаш по-добра изолация.
Yavi - напреднал
Много ви благодаря на всички за информацията и идеите. Понеже бях в безизходица звънях на няколко майстора за тавана, но те ми казаха, че е много трудно се прави мазилка на таван и ми препоръчваха окачен таван, защото било по лесно и щяло да стане за ден. Консултирах се с конструктор, който разбира и от мазилки, окачени тавани и др. и за района, в който се намирам и съобразно разположението на хола не ми препоръчва окачен таван. Изчистих плочата от старата мазилка, после премахнах прахта и замазах тавана, като имам време може да кача снимки. Засега всичко е топ и е хванало доста здраво, но само времето ще покаже Благодаря Ви отново.
The_FAN - специалист
Yavi написа:
...Консултирах се с конструктор, който разбира и от мазилки, окачени тавани и др..... и съобразно разположението на хола не ми препоръчва окачен таван...

Е това не го разбрах. Какво разположение ? В апартамента, в квартала, в града ??? Моля да ни поясниш че от специалисти вече свят ми се вие..
leonardo_vd - модератор
The_FAN написа:
Yavi написа:
...Консултирах се с конструктор, който разбира и от мазилки, окачени тавани и др..... и съобразно разположението на хола не ми препоръчва окачен таван...

Е това не го разбрах. Какво разположение ? В апартамента, в квартала, в града ??? Моля да ни поясниш че от специалисти вече свят ми се вие..
Toя явно е бил Голем специалист. Мен ми мяза на Дърт комунист от строителството по Тошово време. :x
Другата година като ти падне мазилката пах ще има нова тема :lol:

Тема "Проблем с таван!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: