• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 627
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пон юни 25, 2018 2:26 pmvlax написа:
kr1100 Поздравления за градината.Много труд си положил. :supz: :prayer: :supz:
Жената помага ли,че мойта не стъпва в градината? :-D
Това маруля ли е между доматите от първата снимка?
Това фолио между доматите от третата снимка като стъпваш не се ли къса? Има такива текстилни пътеки за мулчиране с ширина 2 м и не са скъпи. :partyman:
1. И моята не стъпва отдавна. На 26.11 ще се навършат 6 г откакто си отиде / рак/. Не се извинявай, не знаеш , аз се привикнах на липсата и . Помага ми кокера винаги на 1 педя е вечно до мен.
2.Марулите ги обрах преди да окопая и сея доматите.
3. Ами засега не се е скъсало, а и стъпвам вниматено / отдолу е меко и влажно/
Знам за текстилното - то се води зебло - слагах на малини и го пробивах с поялник да не се разнищва.
Бях давал линк има зелени квадрати по него.
Бях качвал 1 снимка в раздел моята оранжерия от края на януари със салатки и подпорни колове на тавана. Ще я кача пак 16.01.2018
От салатките и зеления лук имаше хрупане от ски отбора горе на х. Безбог от 21.01- 4 вечери

А сега вдянах това е манголд - беше си поникнал там и му нанизах мулча. Наблизо до ябълката е. Тя си отива съхне и ще я режа скоро няма да изхрани плода. А на 3 тата снимка в ляво е гора от хрян.
А градинката е малка - само 3 дка

Прикачен файл

IMG_20180116_153549802.jpg
Последна промяна от kr1100 на ср юни 27, 2018 11:10 am, променено общо 1 път.
vlax - майстор
:prayer: Аз само мога да мечтая за такава подредена градина.Поздравления. :partyman:
kr1100 - майстор
да бе подредена :lol: . Имам да филизирам асмите, да поорязвам дръвцата от издънки по земята и по кората насочени ниско. А пък има и да кося- ама чакам да вали / нали така го дават/ да е по-сочна тревата при косенето :-D
Имам и да бера огромно количество кайсии - от 7 дървета , я се съберат 20 бр кайсийки , я не. Сливите имат малко.
Ама на есен пак е има материал за варене - при мушмулите празно нЕма. Оглеждам как е и райската -има.
Последна промяна от kr1100 на чет юни 28, 2018 1:18 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
вт юни 26, 2018 7:57 pmkr1100 написа:
да бе подредена :lol: . Имам да физлизирам ас,ите,
Аз моите в неделя ги подрязах с храстореза за клони. Каквото се подаваше извън асмите падна под ножа. Сливите и при мен са малко тази година. Смокините станаха почнахме да берем. Нарчето и то гледам ще има 20 -30 нарчета. Имам и една мушмула на 2-ра година и тя има 20-30. Круши има като всяка година много, трябва да подпирам. А как се бях стреснал една седмица стояха в лед дръвчетата в края на март. :partyman:
vlax - майстор
Имам да физлизирам ас,ите, .....
Я ми обясни ако може как го правиш филизенето на асмите. :partyman:
preslav - майстор
да поорязвам дръвцата от зидънки по земята и по корана насочени ниско.
Ако е удобно снимай един клон на кайсия преди и след изрязването, че изобщо не мога да се ориентирам по картинките в книжките и нета.
Уж знам как се филизи лозето и асмите, но и там ще е хубаво да си сверя часовника - снимките преди и след най-много помагат.
Благодаря предварително!
Andri01 - майстор
Филизирането / аз съм агроморяк/ -премахване на прорасналите филизи,тези които излизат извън асмалъка и просветляване на листата. Просветляването -при наливане на чепките,да се огряват от слънцето. Кайсията,режа само сухите клони и ако има някои,които пречат . Това са съвети от,човек наследник на бай Ангел - агронома създател на нискостеблените ябълкови насаждения в Долен Чифлик-Варненско.
kr1100 - майстор
ср юни 27, 2018 5:35 ampreslav написа:
да поорязвам дръвцата от зидънки по земята и по кораната насочени ниско.
Ако е удобно снимай един клон на кайсия преди и след изрязването, че изобщо не мога да се ориентирам по картинките в книжките и нета.
Ако не забравя догодина напролет. Пролетта ги изрязох. Сега минавам и изрязвам издънки от земята, , ако има по ствола и по короната новоизрасли навътре и надолу /надолу по ниските клони за да не ми пречат при косене /да не се навеждам или прикляквам.
Есента пак правя прочистване по короната , ако има нужда.
П.П. Напролет режа върховете за да не станат много високи. Имам 2 високи кайсии и едната ще я мятам отдолу - нищо не дава. Другата дава -тази година има съвсем малко но е висока 5-6 м и по високото трудно се бере / с пърта е по- ефикасно :lol: /
preslav - майстор
ср юни 27, 2018 11:15 amkr1100 написа:
Сега минавам и изрязвам издънки от земята, , ако има по ствола и по короната новоизрасли навътре и надолу /надолу по ниските клони за да не ми пречат при косене /да не се навеждам или прикляквам.
Точно за новоизраслите навътре към короната ми е питането, обясняваха ми, че тези, които растяли перпендикулярно на основния клон били лакомци и трябвало да се премахват. Сега кайсията е като таралеж от новоизрасли клончета, всичко ли се маха и кога?
lpoik - специалист
Здравейте,може ли на мен аджамията градинар да ми кажете защо ми изсъхнаха листата на корнишоните,нещо трябва да се пръска ли.Герганите са по добре,но и те почнаха да съхнат.Пъпешите и те,вързали са малки,но и те ще изсъхнат. :? :? :partyman:
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 627

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: