Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
ср юни 27, 2018 5:39 pmandy_forresite написа:
Ето стабилизатор+- 3% което е 6v на 220 волта. ЦЪК
andy_forresite - майстор
ТенкЮ, Gnt69. Този ми показа един съфорумник. Пише че регулира до 245 волта, а в нас на тази фаза съм виждал до 259 и затова не съм го купил. Трябва да намеря телефонен номер на техници да ме закачат на друга фаза и каквото стане.
Взел съм 2 т дърдонки 6-ци, които горят и без вентилатор. С тях проблем няма. 8-ците са капризни и от тях ще взимам 3 т заради цената. 300 лева разлика си е разлика. Хората с фотоволтаици се кефят на 5 лв икономия на месец, което аз не разбирам, а тва са триста лЕа се пак.
Rumen89 - специалист
Здравейте! Някой има ли реална представа колко сънтиментри са нужни на пламъка за да се развие и да гори добре горелката? Не съм с пелетен котел но има прегради в котела и първата ламарина от горелката е на разстояние около 20 см. от горивната камера. Постепенно разстоянието се увеличава към задната страна на котела и пламъка върви под ламарината.
judas - специалист
ср юни 27, 2018 8:44 pmRumen89 написа:
Здравейте! Някой има ли реална представа колко сънтиментри са нужни на пламъка за да се развие и да гори добре горелката? Не съм с пелетен котел но има прегради в котела и първата ламарина от горелката е на разстояние около 20 см. от горивната камера.
Моята бие в дъното на Виадруса и си грее
markoscbr - специалист
Руменчо няма как да разбереш щом не си с пелетна горелка,тя модолира когато е на трета степен може да облизва навсякаде по стените а когато е на първа може да си запалиш цигара ,така че всичко е относително
ср юни 27, 2018 8:44 pmRumen89 написа:
Здравейте! Някой има ли реална представа колко сънтиментри са нужни на пламъка за да се развие и да гори добре горелката? Не съм с пелетен котел но има прегради в котела и първата ламарина от горелката е на разстояние около 20 см. от горивната камера. Постепенно разстоянието се увеличава към задната страна на котела и пламъка върви под ламарината.
Някъде наоколо прочетох, че отражателя и поставен на 15 см над главата /пламъкът вероятно/ на горелка за изгаряне на калибрирани въглища.
Сякаш си в норма.

Анди, нулата ако не ти е наред, никоя фаза няма да та упрай.
gnt69 - майстор
ср юни 27, 2018 8:20 pmandy_forresite написа:
ТенкЮ, Gnt69. Този ми показа един съфорумник. Пише че регулира до 245 волта, а в нас на тази фаза съм виждал до 259 и затова не съм го купил. Трябва да намеря телефонен номер на техници да ме закачат на друга фаза и каквото стане.
Взел съм 2 т дърдонки 6-ци, които горят и без вентилатор. С тях проблем няма. 8-ците са капризни и от тях ще взимам 3 т заради цената. 300 лева разлика си е разлика. Хората с фотоволтаици се кефят на 5 лв икономия на месец, което аз не разбирам, а тва са триста лЕа се пак.
Пишеш жалба до енергото. Идват проверяват и ти променят фазата без пари служебно.
filmatoplo - майстор
Според мен 15-20 см са малко за да се е развил пламъка и да са изгорели както трябва всички съставки ,но на 90% не разполагаме с повече :wink: .
Rumen89 - специалист
чет юни 28, 2018 12:05 ammarkoscbr написа:
Руменчо няма как да разбереш щом не си с пелетна горелка,тя модолира когато е на трета степен може да облизва навсякаде по стените а когато е на първа може да си запалиш цигара ,така че всичко е относително
С горелка Грейко RB 30 съм колега.
markoscbr - специалист
Румине извинявам се прочел съм не правел но,че не си с пел.горелка а то е било котел . [-(

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: