Привет, преди 1 година си сложих пластмастова дограма 6 камери двоен стъклопакет, обаче не виждам различка в шума дори никакъв, бях с стара дървена дограма обикновенна, въпроса ми е, дали да се обърна към този дето ми е сложил и да идва да е регулира ли ще има ли ефект?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6 мнения в "Шум и отопление (PVC)дограма стягане"
plamen6703
- майстор
Стъклопакета осигурява добра шумоизолация, но всичко е относително в тази връзка! 
Hursa
- майстор
пет юни 29, 2018 8:07 pmfilipov9008 написа: Привет, преди 1 година си сложих пластмастова дограма 6 камери двоен стъклопакет, обаче не виждам различка в шума дори никакъв, бях с стара дървена дограма обикновенна, въпроса ми е, дали да се обърна към този дето ми е сложил и да идва да е регулира ли ще има ли ефект?Разбира се, ако и при новата (поради лош монтаж например), и при старата дограма - уплътняването при затваряне не е добро - то лошата шумоизолация сигурно се дължи на това
Но ако няма проблем с уплътняването, то зависи каква е била старата дървена дограма (с която сравнявате
съб юни 30, 2018 2:52 pmHursa написа:Майоста вече не е на Линия и се налага сам да се оправям, въртях тук едни барабани със шестограм на терасата на вратата стана и леко прибира по добре, ама нещо не мога да го догодя на прозореца да е по плътно, дограмата е KMG - 6 камерна уж обикновен стъклопакетпет юни 29, 2018 8:07 pmfilipov9008 написа: Привет, преди 1 година си сложих пластмастова дограма 6 камери двоен стъклопакет, обаче не виждам различка в шума дори никакъв, бях с стара дървена дограма обикновенна, въпроса ми е, дали да се обърна към този дето ми е сложил и да идва да е регулира ли ще има ли ефект?Разбира се, ако и при новата (поради лош монтаж например), и при старата дограма - уплътняването при затваряне не е добро - то лошата шумоизолация сигурно се дължи на това![]()
Но ако няма проблем с уплътняването, то зависи каква е била старата дървена дограма (с която сравнявате) - ако е уплътнявала добре (особено, ако сте и залепили от различните предлагани уплътнители), ако стъклата са били монтирани качествено към дървената рамка - то и няма да получите подобрение в шумоизолацията, дори може да се влоши с монтиране на стъклопакет. Зависи какъв е стъклопакета - ако е с еднакви по дебелина 4 мм стъкла, ако е с 16 мм дистанционер - то той дава минимизиране на конвекцията (до някаква степен) и ако е с ниско емисионно стъкло може да даде и относително добра топлоизолация като цяло. Но шумоизолационите му качества може да отстъпват на прозорец с обикновена, но относително качествена дървена дограма. Тъй като са обединени в един стъклопакет, чрез поставен между тях евентуално алуминиев дистанционер и най- вече поради неголямото разстояние между тях - акустичното взаимодействие между двете стъкла е добро, херметичността на пакета също малко подобрява предаването на звука от едното към другото стъкло. При обикновената дървена дограма - двете стъкла са монтирани на две отделни рамки, между които се оформя разделяща ги граница пречеща до определена степен за предаването на звука. Паралелността на двете стъкла също не е особено добра. Но най вече - значително по голямото разстояние между стъклата - пречи на акустичното им взаимодействие (макар, че и нейната звукоизолация не може да се нарече добра).
Hursa
- майстор
Т. е. проблема е в уплътняването? Забелязва ли ли сте течение или конденз около уплътненията през зимата? Самите уплътнения добре ли изглеждат - има ли видими дефекти. Може би ще е добре да напишете какъв е обкова - някой запознат може да даде конкретен съвет за настройката. Но ако проблема е в лош монтаж - настройката на обкова едва ли ще помогне много.
Тема "Шум и отопление (PVC)дограма стягане" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература