Но така или иначе проблемът го реших. Аз се заблудих и lov е напълно прав. Реших отново да пробвам директно изливане в канала, направих всичко възможно да увелича максимално количеството вода и канала върна.

Това разбира се не оправдава майстора ми, който навремето е решил да ми слага последната тръба без гумено уплътнение и обяснява защо при предишни запушвания ми е протичало долу. По-добре мивката да стои пълна с вода отколкото долу шкафа да се мокри.
Отпуших с едно от "вълшебните" прахчета. Друга марка беше, но на същия принцип. Не ми се искаше много, казвали са ми, че колкото и да са "безопасни" пак влияят на тръбите.
Имам и от телта, но нещо не се справям с работата с нея. Може да се дължи на многото прави ъгли, може и на моите ръце, не знам, факт е, че не се справям с нея. Преди прахчето бърках с телта - не стана.
Има ли подходящ препарат, недействащ върху самата тръба, който мога превантивно да използвам периодично за да не трупа мръсотия? Досега ползвам Доместос, но явно той е подходящ само за самия сифон, но не и по-нататък.