Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vrangelov - специалист
пет юли 06, 2018 1:57 amPeletmaistor написа:
...
Зад любимия ми израз " ава мноо ми гори ,, се крият доста много фактори и грешки и в мн.редки случаи вината е в камината котела или горелката.
Конкретно в твоя случай. 110 квадрата селската изчислено 11 кв. Бойлер 80л. 3 кв. Запас 3 -4 кв. Ей ти ги 17 18 кв. Сиреч караш камината да работи на ръба на възможностите си...
Ей значи, пазете ги тези камини, де. Тва 3-4 квадрата, опа киловата запас нищо не е. Я по щедро. Седем, осем, десет по-бива. За бойлера три квадрата, да де киловата ще са малко. Поне шест или осем, да има, да сгрява бързо, ще стане умен. И 11 квадрата за къща е малко, тъй де киловата. 110 по 2.75 са 300 кубика по 210 вата за кубик прави 23100 вата. Закръгляме на 24 kW, така де, да има. Сумираме 10 + 8 + 24 = 42 кв. котелно, отново грешка. 42 kW камина. Още по-добре 50. Голяма камина си трябва, да може да работи леко, не на ръба на възможностите си... Който си е баш майстор знае, че голямото гори и много и малко...
@dani68, шегувам се. Кажи успя ли да я върнеш камината.
andy_forresite - майстор
При последователно свързване на няколко радиатори, освен че наистина няма да се стигне до стопляне, камината няма да изгори много гориво. Това не е причина за голям разход. Просто камината ще си загрее водата и ще намали горенето, а това че е студено е резултат от неправилно изграждане на с-мата. Дори не мога да се досетя за причина една недобре изградена система от радиатори да причини висок разход и да е студено. Да е газ - да; да е ТП - да, ама с пелети и кюмюр ...
Здравей. За разлика от повечето диванни специалисти и философи тука професионално се занимавам с пелетни съоражения. Камините конкретно няма как да се настроят да горят повече или по-малко. Тъй като те гонят зададената температура. Така тука има едно понятие баланс на системата. Сиреч как са ти разпределени кръговете. Ако някой като тукашните капацитети се е вихрил и е редуцирал входа и изхода на камината от ф32 на ф 20 и е опънал всички радиатори на тази тръба и котела на теца няма ти смогне. Друго важно е времето през която гори. Ако я пускаш само вечер нормално да фърля пелети докато компенсира разликата от 18 градуса до 50. Също така е нормално първите 2,3 дена да си понагорява повече- докато се отоплят стени и тн и се изравнят температуритр
sian - специалист
Понеже колегата Peletmaistor не пожела да ми разясни на отворената система с колко и пада
КПД то спрямо затворената и защо моля ако може да ми го разясните.
martolk - специалист
Колега, dani68,

Казусът едва ли ще бъде решен на 100%, виждайки устройството, което си закупил. Необходим ти е добър специалист, който да тушира, колкото е възможно неправилната работа на тази "самоделка". И аз съм от тези, които бяха подведени в началото и си натресох Бърнит, но да дадеш 2700 лв. за Дипломат?! Много на сляпо си действал... В този ценови клас има поне 3 доказано качествени модела. Най-добре насочи усилията ти в това да върнеш това желязо и си купи Грейко Бижу, Алфа Плам 21 или Виктория.
чет ное 09, 2017 3:55 amdani68 написа:
Здравейте, вие сте ми последната надежда. Купихме си камината и проблемите започнаха. Отоплявам апартамент 110 кв.м, със сменена дограма и топлоизолация на външните стени, инсталирана мощност 10 киловата, отворена система. При зададена температура 50, разход на пелети 2 кг, при външна температура 8-16 градуса.Мисля, че е твърде много, то и ако тук ми кажете, че е нормално, ще се примиря. Изчетох повечето теми във форума, говорих с фирмата производител за настройките, но резултата е все този. Моля за извинение, ако нещо не го напиша технически грамотно. Настройките са следните: Р02 - време за подаване на пелети - 0.5 сек на 8 сек. цикъл, Р03 - макс.ниво на вентилатора за горене - 26%, Р04 - мин. ниво на вентилатора за горене - 20%, Р06 - време на филтъра в сек. - 20 сек.При пускане водата в системата е 22", достига зададената t на макс.мощност за 1час и 30 мин. После влиза в 20 минутен режим на понижаване и повишаване на t, през този период около 100 пъти пуща пелети. Миналата вечер я запалихме в 17 часа до 6.00 часа изгори 25 кг. пелети, тази вечер отново я запалихме по същото време и сега като гледа ще е пак същото. Това е което се сещам първоначално да напиша.
Здравей, възможно ли е да ми изпратиш упътването по имейл gaidar@abv.bg, че моето го затрих някъде. Благодаря ти.
чет ное 09, 2017 3:55 amdani68 написа:
Здравейте, вие сте ми последната надежда. Купихме си камината и проблемите започнаха. Отоплявам апартамент 110 кв.м, със сменена дограма и топлоизолация на външните стени, инсталирана мощност 10 киловата, отворена система. При зададена температура 50, разход на пелети 2 кг, при външна температура 8-16 градуса.Мисля, че е твърде много, то и ако тук ми кажете, че е нормално, ще се примиря. Изчетох повечето теми във форума, говорих с фирмата производител за настройките, но резултата е все този. Моля за извинение, ако нещо не го напиша технически грамотно. Настройките са следните: Р02 - време за подаване на пелети - 0.5 сек на 8 сек. цикъл, Р03 - макс.ниво на вентилатора за горене - 26%, Р04 - мин. ниво на вентилатора за горене - 20%, Р06 - време на филтъра в сек. - 20 сек.При пускане водата в системата е 22", достига зададената t на макс.мощност за 1час и 30 мин. После влиза в 20 минутен режим на понижаване и повишаване на t, през този период около 100 пъти пуща пелети. Миналата вечер я запалихме в 17 часа до 6.00 часа изгори 25 кг. пелети, тази вечер отново я запалихме по същото време и сега като гледа ще е пак същото. Това е което се сещам първоначално да напиша.
Здравей колега. Искам да попитам ка вкарваш настройките за въздух и време за пускане на пелетите, че при мен не се получава. Като задавам стойностите не се запаметяват, а си остават същите каквито са били преди. :?

Тема "Пелетна камина Сизоматик 18 А проблеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: