Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
шоп - майстор
нед юли 08, 2018 11:54 amJunak написа:
От 230V ти дават 213V - това е 17V разлика. И направи сметка само примерно от един блок - 180-200 домакинства за какво става въпрос.
Не ставайте смешен!
Прочетете как се измерва ел. енергията :idea: Енергото не печели, когато подава 210 волта и не губи ако подава 250 волта.
Няма никакво знаечние и електромера...дали нов електронен или стар аналогов, разбира се ако е минал лаборатория и е заверен. Учи се по физика в училище.

И 100 волта да е напрежението ще платите пак толкова за ток , разбира се ще готвите почти двойно по-дълго време:-)
LazarGanev - "Велик майстор"
Смятай колко милиона партиди(електромера) има в тая държава, от всеки по 17 волта като открадне - смятай! :cool:
ESPACE - майстор
нед юли 08, 2018 2:28 pmшоп написа:

И 100 волта да е напрежението ще платите пак толкова за ток , разбира се ще готвите почти двойно по-дълго време:-)
Петорно по-дълго и то в идеалния случай.
Junak - майстор
нед юли 08, 2018 11:54 amJunak написа:
От 230V ти дават 213V - това е 17V разлика. И направи сметка само примерно от един блок - 180-200 домакинства за какво става въпрос.
Не ставайте смешен!
Шопе, ама ти наистина ли... :)
ben84 - специалист
нед юли 08, 2018 3:52 pmESPACE написа:

Петорно по-дълго и то в идеалния случай.
Петорно по-дълго време означава петорно повече загуби от печката. И зимата ако се греем през това време, то лятото трябва климатика да компенсира греенето на печката. От там още загуби. Аххх мамицата им!!!
:partyman:
fox_vt - майстор
Петорно таратанци , никак няма да готвите по интересната причина че просто няма да заври водата. Има си граници кога един нагревател може да се ползва все още за целта си.
gogo7777 - майстор
Ще варим боба цяла вечност.
Има ли електромер, който може да "върти" цяла вечност? :?
gnt69 - майстор
нед юли 08, 2018 9:05 pmfox_vt написа:
Петорно таратанци , никак няма да готвите по интересната причина че просто няма да заври водата. Има си граници кога един нагревател може да се ползва все още за целта си.
И у нас сигурно е слаб тока трудно завира водата. Мамицата им крадат. Не са наядоха значи. :partyman:
ESPACE - майстор
нед юли 08, 2018 9:05 pmfox_vt написа:
Петорно таратанци , никак няма да готвите по интересната причина че просто няма да заври водата.

Ще заври ако се сложи изолация на тенденджерата. По горе мисля ясно го написах - петорно ама в идеалния случай.

Тема "Краде ли ме енергото ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: