съб юли 07, 2018 4:08 pmМИРАЖ написа: Здравейте , колеги ако някой е горил с грейкото натрошени орехови черупки да напише впечатленията си . Дали се доближават до качествата на дървесните пелети , зависват ли в бункера , колко пепел правят и каква калоричност са ?Здравейте, аз мисля да горя орехови черупки за следващата зима, но за да минават през шнека безпроблемно си купик една ел машина за дробене на клони за да ги надроби малко. засега съм правил само проби от по няколко часа когато захладня преди седмица, и нямам много впечатления. Горят без проблем но в сравнение със слънчогледовите пелети ф8 разхода е по голям с около 50%,но пак пояснявам че е само временно палене и пробване на горелката.
По въпросите доста четох и попадах на много различни мнения , затова не мога да си изградя правилна преценка и питам вас![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Sabonis
- специалист
Sabonis
- специалист
Здравейте на всички майстори, изникна ми следния проблем с грейко пб20 стар, по време на работа горивния шнек затегна, препълни и даде грешка и спря. След почистване ,изчистване на грешката и повторен старт се оказа че горивния шнек не тръгва на автоматичен режим. След като я спрях отново го пробвах на ръчем режим, т.е. проверка на изходите, така работи, но в режим на работа не. Благодаря предварително ако някой знае причината да се обади на тел. 0884246824. Събин
dani731117
- специалист
те хората от грейко затова навсякъде в сайта пише-обърни се към дистрибутора .
предполагам е гаранционна щом е стар.
иначе мисля че са фото-диодите или платката е дала фира.
предполагам е гаранционна щом е стар.
иначе мисля че са фото-диодите или платката е дала фира.
gnt69
- майстор
нед юли 08, 2018 6:47 pmSabonis написа: Здравейте на всички майстори, изникна ми следния проблем с грейко пб20 стар, по време на работа горивния шнек затегна, препълни и даде грешка и спря. След почистване ,изчистване на грешката и повторен старт се оказа че горивния шнек не тръгва на автоматичен режим. След като я спрях отново го пробвах на ръчем режим, т.е. проверка на изходите, така работи, но в режим на работа не. Благодаря предварително ако някой знае причината да се обади на тел. 0884246824. СъбинЯ виж има две бушенчета на горелката отпред да не е изгоряло някое.
Sabonis
- специалист
нед юли 08, 2018 8:05 pmgnt69 написа:не е нито бушон нито оптодвойкатанед юли 08, 2018 6:47 pmSabonis написа: Здравейте на всички майстори, изникна ми следния проблем с грейко пб20 стар, по време на работа горивния шнек затегна, препълни и даде грешка и спря. След почистване ,изчистване на грешката и повторен старт се оказа че горивния шнек не тръгва на автоматичен режим. След като я спрях отново го пробвах на ръчем режим, т.е. проверка на изходите, така работи, но в режим на работа не. Благодаря предварително ако някой знае причината да се обади на тел. 0884246824. СъбинЯ виж има две бушенчета на горелката отпред да не е изгоряло някое.
filmatoplo
- майстор
На платката има 2 точки обозначени с букви RST , при изключена от тока горелка -на тези 2 точки се дава на мост с едно кабелче ,допира се за секунда две и готово .Тези 2 точки се намират до батерийката -кръгло жълто . 
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература