preslav написа: Питах ли тук, не ли, но едната от ябълките е с равномерно пожълтяващи листа, сякаш идва есен - не капят, но постепенно стават точно както на есен. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как го е решил? Едната от версиите е недостиг на желязо, а защо само на едно дърво никой не казва. За сега съм решил да пробвам с листен тор с желязо, увериха ме, че ако не помогне, няма да навреди. Пропуснах да кажа, че по върховете на клоните листата са по-зелени, което било признак, че коренът е здрав.И зелен камък / сачка/ във вода и поливане. Разкопай около корене - за тунели .Или направи яма около дънера и поливай , ако има тунел ще се отвори. Гадините правят тунели за да гризат корени.Корена остава на сухо и ...
нед юли 01, 2018 3:39 pmpreslav написа: Само за протокола - днес бях в агро-аптеката и ми дадоха Верита, Флинт Макс и Санмайт за профилактика на домати, пипер, краставици. Не, че има някакъв проблем, но при тези дъждове и ниски температури се притеснявам от появата на мани - карантината на тези е 7 дни, но има препарати с 3 дневна карантина.С Веритата, ако ще пръскаш и лози, внимавай, че там карантината е 30 дни, и ако имаш ранни сортове става рисковано... Макар че след Чернобил вече може би имаме имунитет...

И аз използвам Флинт макс и Микал флаш за лозите - тези дни трябва да пръскам. Имам една схема на Ба*ер за пръскане на лозя, по която миналата година успях да си опазя лозето от мани и тази година засега е добре.
А земеделски мрежи от къде купувате (онлайн), че искам да си покрия поне двата реда с Памид. М.г. от птички, пички и осички почти не успях да се вредя.