• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
preslav написа:
Питах ли тук, не ли, но едната от ябълките е с равномерно пожълтяващи листа, сякаш идва есен - не капят, но постепенно стават точно както на есен. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как го е решил? Едната от версиите е недостиг на желязо, а защо само на едно дърво никой не казва. За сега съм решил да пробвам с листен тор с желязо, увериха ме, че ако не помогне, няма да навреди. Пропуснах да кажа, че по върховете на клоните листата са по-зелени, което било признак, че коренът е здрав.
И зелен камък / сачка/ във вода и поливане. Разкопай около корене - за тунели .Или направи яма около дънера и поливай , ако има тунел ще се отвори. Гадините правят тунели за да гризат корени.Корена остава на сухо и ...
Делян - специалист
нед юли 01, 2018 3:39 pmpreslav написа:
Само за протокола - днес бях в агро-аптеката и ми дадоха Верита, Флинт Макс и Санмайт за профилактика на домати, пипер, краставици. Не, че има някакъв проблем, но при тези дъждове и ниски температури се притеснявам от появата на мани - карантината на тези е 7 дни, но има препарати с 3 дневна карантина.
С Веритата, ако ще пръскаш и лози, внимавай, че там карантината е 30 дни, и ако имаш ранни сортове става рисковано... Макар че след Чернобил вече може би имаме имунитет... :irre2:

И аз използвам Флинт макс и Микал флаш за лозите - тези дни трябва да пръскам. Имам една схема на Ба*ер за пръскане на лозя, по която миналата година успях да си опазя лозето от мани и тази година засега е добре.

А земеделски мрежи от къде купувате (онлайн), че искам да си покрия поне двата реда с Памид. М.г. от птички, пички и осички почти не успях да се вредя.
preslav - майстор
вт юли 03, 2018 10:46 pmДелян написа:

С Веритата, ако ще пръскаш и лози, внимавай, че там карантината е 30 дни, и ако имаш ранни сортове става рисковано... Макар че след Чернобил вече може би имаме имунитет... :irre2:

И аз използвам Флинт макс и Микал флаш за лозите - тези дни трябва да пръскам. Имам една схема на Ба*ер за пръскане на лозя, по която миналата година успях да си опазя лозето от мани и тази година засега е добре.

А земеделски мрежи от къде купувате (онлайн), че искам да си покрия поне двата реда с Памид. М.г. от птички, пички и осички почти не успях да се вредя.
Благодаря за инфото, накара ме да прочета за Веритата и се оказа, че за лука карантината и е 14 дни, което пък ме накара отново да се замисля кой и как определя тези карантини. Интересен ми е механизмът на определяне на тези карантини.
gnt69 - майстор
Аз да се похваля, ранния Хамбургски узря.
Прикачен файл:
20180705_192622.jpg
vlax - майстор
пет юли 06, 2018 2:54 amgnt69 написа:
Аз да се похваля, ранния Хамбургски узря.
А доматите как са?
gnt69 - майстор
пет юли 06, 2018 6:09 amvlax написа:
А доматите как са?
Моите са супер. А тези дето се виждат на снимката са на тъщата. Тях не ги знам, не ги гледам и не ги пипам щото не ми харесват пръскането. Със моторната пръскачка съм им обрулвал цветовете и се облъсквали един в друг, макар че ги пръскам от 2-3 метра с малко газ. Оставил съм и 300-400 квадрата да се занимава със зеленчукопроизводство. А моето зеленчукопроизводство съм го свел на 45 квадрата от 2 декара двор в оранжерията 9х5м. Всичко каквото ми трябва го има вътре. Преди няколко дни последно посадих 40 корена праз. Чудя се дали да не заложа 20 тина семки домати и 4-5 краставици за късно производство че май нещо закъснях, трябваше преди 20 тина дни. Ама ще сложа 20 семки пък каквото стане. :partyman:
пет юли 06, 2018 8:45 amgnt69 написа:
пет юли 06, 2018 6:09 amvlax написа:
А доматите как са?
Моите са супер. А тези дето се виждат на снимката са на тъщата. ...
То тва джунгла бе. Тъщата.....добре де...
То и мойти домати ни са за показвани, чи имам няколко корена с по 3 върха.
Се пак, за втора година знам, чи са култучи. Другата година ши пробвам и с краставицити, чи ни моа ги намеря.
Някой от корифеите беше написал, че е окършил по няколко листа отдолу, та дигнах и аз копито и мойте се проветряват от седмица някъде.
gnt69 - майстор
пет юли 06, 2018 6:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
То тва джунгла бе. Тъщата.....добре де...
Ти сега какво разбираш от домати, не че аз разбирам ама да знаеш колко домати е отгледала. Така че по настрани на тъщата от доматите за да има мир.
Не че моите в оранжерията не са обрасли. :partyman:
preslav - майстор
Аз да се похваля, че най-после успях да оплескам пейзажа - май сгафих с профилактичното пръскане на доматите и сега си имам жълти листа на много от корените. Съмнението ми е във Флинт Макс - твърде късно прочетох, че се прилага при краставици против брашнеста мана. Никъде не се споменават домати или други зеленчуци. Не съм все още 100% сигурен, може проблемът да не е в препарата, но днес отново ще се консултирам в друга агро-аптека. Другото поражение, което имам в градината е по джанките, всички са негодни, но вината си е моя, че слушам чужди акъли и тази година не съм пръскал. Глупава работа, джанката не се пръскала, ама когато я хване гъбата нали се разпространява и на другите дървета - догодина на поправителен, добре че от миналата година артисаха 70-80 л. ракия. То аз ракия не пия, ама да има за природонаселението.
Ще приложа и малко снимки, че да се види как жената се грижи за нещата.

Прикачен файл

IMG-20180708-00625r.jpg Тук няма пропуск, но не стават за ядене - най-много цъфнали едновременно са 4 лилии, а тук са 2 от един корен.

Прикачен файл

IMG-20180708-00626r.jpg Бамите са едните такива, другите онакива - специално за Влакс.

Прикачен файл

IMG-20180708-00624r.jpg Нектарина или гола праскова - отчита се за поредна година.

Прикачен файл

IMG-20180708-00623 r.jpg Най-късно бучнатите домати са наполовина на другите, но си имат завърз.

Прикачен файл

IMG-20180708-00622 r.jpg Люти чушки, тагетиси, латинки, цинии, бами, чубрица и др. неща виреещи в една леха.
lpoik - специалист
То вашите градини са цвете пред моята.Да споделя един експеримент,взех тази година насадих домати под асмата,тръгнаха като луди станаха високи по 3 метра,но няма домати от 20 корена 3-4 домата,дали от сянката така стана не знам.Абе това земеделието не е за всеки!но каквото такова. :partyman:
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: