Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Micho@85 - специалист
Нищо не смятам а иска помощ дали 20 или 30(за да не правя втора грешка защото ако бях питал преди години сега нямаше да ВИ занимавам)
шоп - майстор
чет юли 12, 2018 11:25 amТрифон П.Трифонов написа:
Триста квадрата къща на един етаж са топли по трудно от триста на три етажа.
От там нататъка колко още фактори имааааааа..........
+1
и ако 300м2 къща може да я отоплиш за сезона с 6 тона гориво, то 6 пъти по-малка къща от 50м2 не можеш да я отоплиш с 1 тон. Писал съм за икономия от мащаба.

Три етажна къща с размери 10х10 и висока 10м т. е. куб ще има минимални топлозагуби. Разчупена къща с много чупки, стени, еркери и т.н ще има нужда от повече топлина. В този ред на мисли сферичните къщи са най-ефективни :)

П.П. @Micho@85, защо не си доволен от сегашната си ОИ и разхода? С какво мислиш, че ще се подобрят нещата?
Последна промяна от шоп на чет юли 12, 2018 12:27 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Предполагам от по евтини слънчогледови пелети ,и от някой режими например -Изчакване- при Грейкото :wink: .Добре де Бисолида на 25 киловата ли я пържи ,ако не то 20 ще ти стигне само по бавно ще се наема при първоначален старт . :) Утре вместо да съм под чадъра ще се боря с една 30ка с новото управление ,ще накиприм един Бош за зимата :wink: .Ако всичко е ок Budweiser-Budvar :drinkers:
Micho@85 - специалист
Точно надеждите ми са в по-евтини пелети. Намалил съм времето на подаване на 4 сек през по топлите дни и го вдигам на 5 сек като застудее(не знам това колко кв е).
Micho@85, сметката ти е лесна. За пелетите де...
Пишеш, че в най студеното си горил 45 кг. Горелката в котела де.
Дървесни казваш, скъпи и хубави значи, та за по лесно ги пишем по 5 киловата.
Делим на часовете в денонощие и получаваме по малко от 10 кв/ч .
В такъв случай, аз бих си купил RB 20 щото няма RB 20-10.
Micho@85 - специалист
Благодаря за отделеното време. Тия дни ще ходя да питам тукашните представители, но съм нощна смяна и ще видим кога ще успея. :)
Отново благодарности на всички.
Micho@85 - специалист
чет юли 12, 2018 11:46 ammarkoscbr написа:
Мише ,вие стоите на студено бе проятел,а може и да обичате да сте по на хладничко аааааааа от там идва икономията ок разбрах :partyman:
Ами детето спи без да се завива а останалите обикаляме по тениски.
Не знам колко да е нормална темп за зимата?
filmatoplo - майстор
Усещането за студ е условно понятие ,зависи от много неща . :) При мен температурата на въздуха трябва да не пада под 24 -25 гр в дневната и да не пада под 20-21 в спалните -за да може да блокира нахлуването на студ през стените и дограмата .
judas - специалист
Здравейте! Някой би ли ми казал как се сваля главата на РБ20?
LazarGanev - "Велик майстор"
Развива се един винт 10 в зоната на запалката и след това горивната камера се измъква напред мазно с разклащане и/или почукване. Става по-лесно ако горелката не е свалена от котела

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: