Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tassel
- специалист
73 мнения в "Машинка за рязане на плочки ! - има ли значение каква ?"
Spokoiniq
- майстор
Да повдигна и аз малко темата.Предстоят ми три средноголеми ремонта, включващи плочки.От четеното дотук е ясно какво ползват професионалистите-Sigma, Si-Ri, все италиански благини.Сигмата на 57 см е 410 кинта, Сири-то трябва да е около толкова.за съжаление за обема работа който предстои не ми се дават тия пари, няма да ги избия по чужди обекти.Има някаква евтина нова серия на Сири, с полимерен вместо алуминиев водач, ламаринен вместо лят корпус, абе доста компромиси като за 150 кинта за същия размер.Явно резеца е само читав.Дайте акъл какво да си взема, предпочитам с шина, не тръбен, че се огъва.Ако има нещо средна хубост с шина бих му сменил резеца и да изкара тия ремонти, пък и дай боже повече.Профитата ще ревнат срещу компромисите, но аз с това хляба не си вадя, а и бая други харчове имам, така че 4-500 не е оферта.Моля за мнения...
Neno Er
- специалист
Spokoiniq написа:....Моля за мнения...Аз не съм спокоен и не изчетох всички досегашни мнения.
Теракота рязах с диск за камък ( неметал )-115мм. и малък ъглошлайф-куча марка.
Не си заслужава за домашен ремонт да се правят сериозни инвестции.
При спокойна ръка се постигат задоволителни резултати.
( Не искам да засегна питашия колега заради потр.име или както му казват - ника ).
Правил съм кръгли отвори само, че във фаянс.
С ръчна дрелка пробивам отвор 10-12мм. и след това с кръгла пила за метал го разширявам до необходимия диаметър. Все пак се изисква внимателна работа.
subzero
- специалист
вижте тази не е лоша а и не е мн скъпа и мисля че ще върши добра работа
http://palmin.biz/product_info.php?cPat ... r0g29h7h71

Моята е "такава". От МЕТРО, куче марка, за 70лв. За 5-6 години направи десетина апартамента.
tassel
- специалист
Spokoiniq написа:Да повдигна и аз малко темата.Предстоят ми три средноголеми ремонта, включващи плочки.От четеното дотук е ясно какво ползват професионалистите-Sigma, Si-Ri, все италиански благини.Сигмата на 57 см е 410 кинта, Сири-то трябва да е около толкова.за съжаление за обема работа който предстои не ми се дават тия пари, няма да ги избия по чужди обекти.Има някаква евтина нова серия на Сири, с полимерен вместо алуминиев водач, ламаринен вместо лят корпус, абе доста компромиси като за 150 кинта за същия размер.Явно резеца е само читав.Дайте акъл какво да си взема, предпочитам с шина, не тръбен, че се огъва.Ако има нещо средна хубост с шина бих му сменил резеца и да изкара тия ремонти, пък и дай боже повече.Профитата ще ревнат срещу компромисите, но аз с това хляба не си вадя, а и бая други харчове имам, така че 4-500 не е оферта.Моля за мнения...Аз си купих такава машинка, за каквато говориш.

Mori
- специалист
Да ви кажа и аз една хитринка за рязане на кръгли отвори - най-лесно е с корона дето се слага на бормашина. Ако отворите са за контакти и ключове(такива дето не стърчи нещо от стената) си лепите плочките и след изсъхването режете отвора с короната, като разбира се преди залепването на плочката сте си отбелязали центъра - това гарантира че плочката няма да се пукне. Ако се налага отворитре да се правят предварително преди залепянето на плочката(например за водопроводи и др.), то тогава правите следното - взимате едно парче гипскартон и залепяте плочката на него. Картона ще дръпне влагата от лепилото бързо и след 1 мин плочката е добре фиксирана срещу вибрации. Пробивате си отвора с короната и след това отлепвате плочката от картона, като подпъхвате една шпакла отдолу. По този метод никога няма да се спука плочката при рязане с короната. За препоръчване е да ползвате по мощна машина(над 550В).
Корони се продават за 40лв цял комплект в кутия в магазин Вилаз(София, Люлин) - холандски. В Практикер и Бриколаж има немски но са по-скъпички и надали са по качествени - имам и от двата вида и си режа с холандските основно.
Ами дано съм бил полезен!
Корони се продават за 40лв цял комплект в кутия в магазин Вилаз(София, Люлин) - холандски. В Практикер и Бриколаж има немски но са по-скъпички и надали са по качествени - имам и от двата вида и си режа с холандските основно.
Ами дано съм бил полезен!
solo5
- майстор
днес гледах някакви оранжеви клещи на SIRI
дават ги че хем стават за отвори, хем за рязане на фаянс
на задната страна имат малък ролков резец
а отпред имат по-голям, пак ролков, а от долната страна някаква пластмаса, която явно е за чупене на част от плочката
с тази част явно се оформят отвори и по-завъртяни задачки с плочки
дават ги че хем стават за отвори, хем за рязане на фаянс
на задната страна имат малък ролков резец
а отпред имат по-голям, пак ролков, а от долната страна някаква пластмаса, която явно е за чупене на част от плочката
с тази част явно се оформят отвори и по-завъртяни задачки с плочки

ronik
- специалист
Аз имах 7 дупки за пробиване, за водопровода. Очертах дупките с молив и по окръжността пробих 10тина дупки с бургия за бетон 4мм, без да включвам удара. Плочките ги сложих на дъска и пробивах откъм гърба. След това разчупух внимателно тънките стенички между дупките с метална триъгълна пила и после поизгладих ръбовете с обла дърводелска пила. Тя вече става само за рапира, така се изглади
, но не съжалявам, защото беше от един евтин китайски комплект и като ми потрябва ще си взема друга. Само на първите две дупки отворите станаха идеални с много пилене и играчка, но после ми писна, така или иначе капачките на крановете ще ги скрият и набързо направих и останалите. Само една плочка се пукна, но то беше парче и после първо пробих и след това го отрязах и нямаше проблем.

Хора, да попитам ... трябва ми нещо за рязане на плочки ... работата е че не ми трябват за бани и такива работи, а за градината и въобще не е нужно да бъдат изрязани право... просто искам една плочка да я направя на 2 равни половини ...
трябва ми нещо евтинко, а пък ако и с подръчни средства ми дадете идея ще е супер ...
мерси !
трябва ми нещо евтинко, а пък ако и с подръчни средства ми дадете идея ще е супер ...

мерси !
Тема "Машинка за рязане на плочки ! - има ли значение каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература