Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
БАШ МАЙСТОР - специалист
направих в целия апартамент,аварийно диодно осветление,идеята ми беше да се захранва с акумулатор и при угасване на тока да се включва автоматично,но уви при цена 22лева за лампа12волта,минах на 7 лева 220 волта,броя ,и ще трябва да ги захранвам през юпиеса!
ОБАЧЕ ,при положение че вади постоянно напрежение как да усети спирането на тока и да включи системата и има ли вариянт със сензор за светлина,та при спиране през деня да не се включва, не че хаби ток 10 вата за целия апартамент при 1000вата юпиес ,но защо да свети?
А са де? :?:
LZ - специалист
ето на "прима виста":
220V -> UPS -> датчик на светлина -> контакт от контактор който е отворен когато има захранване 220 -> аварийно осв.
:?
Малко е смесена веригата като устройства и контакти ама не ми се чертае в момента :cry:
Идеята е датчика за светлина винаги да работи но последователно на него да има контактна група от контактор или реле която е отворена когато има захранване 220 волта. В тази верига може и да се постави ключ който позволява/забранява аварийното осветление
Trifun - специалист
Това е добре ако тока спира честичко. Но при положение, че спира 5-6 пъти годишно за по 1-2 часа, примерно (и то дали ще има някой у вас през това време - Божа работа) ... не ми се струва много рентабилно, особено за решението, което ми идва на мен на ума...
А то е извънредно простичко : Един контактор, включен в мрежата. Когато има ток - той е постоянно задействан, когато спре - отпада и с контактите си включва осветлението, захранвано от юпиеса...
Колкото до датчика за осветеност - ам ако тока спре в 04.15 часа, примерно, когато спите, и аварийното се включи ? :? Няма ли да е леко дразнещо ? :?
LZ - специалист
Айде и един часовник последователно във веригата :)

п.п. Аз галсувам за изцяло ръчно управление - най-надеждно е :)
БАШ МАЙСТОР - специалист
и един датчик за присъствие хахаха, като се сабудих и на мен ми светна че релето може да се захрани отделно и да се върже след юпиеса, Благодаря за размислите и решенията ,май ще остане последния вариянт" ръчно".
иначе ми цъфна идеята да намърдам и един програмируем контакт който може седмично да го настройваш кога да пали и гаси :idea: :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко често ви спира тока?
БАШ МАЙСТОР - специалист
случвало се е ,но и до сега съм бил подготвен, много ме кефи , квартала тъмнина, отвсякъде псувни , а при мене ден ,музиката на 6 ,телевизора работи а аз си заварявам с кракрато,хахахахаха!
сега правя ремонт и не ми пречи да съм подготвен ,нали знаеш че песимистът изучава -Руски език, оптимистът-Английски език, а реалистът-автомат Калашников!!!
rulom - модератор
БАШ МАЙСТОР написа:
случвало се е ,но и до сега съм бил подготвен, много ме кефи , квартала тъмнина, отвсякъде псувни , а при мене ден ,музиката на 6 ,телевизора работи а аз си заварявам с кракрато,хахахахаха!
сега правя ремонт и не ми пречи да съм подготвен ,нали знаеш че песимистът изучава -Руски език, оптимистът-Английски език, а реалистът-автомат Калашников!!!
Това ми мяза на генератор :lol: Въпроса за генератор ли е или за UPS?
Днес мернах готово решение със светодиоди на два кръга,решението е за къмпинг с батерии и не попитах за цена,ама светеше доста яко.Малкия кръг с 4 диода,а големия с 10 или 12 .Утре ще проверя за цената.
А иначе гледам в "Кауфланд" са пуснали генератори по 100 лв.-700-800 Wt.

Тема "Задачка ,закачка-осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: