Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Някой беше горил пелети от лавандула. Къде мога да намеря такива пелети. :partyman:
judas - специалист
пон юли 23, 2018 5:47 pmkalin72 написа:
Как ви се струват слънчогледовите пелети на Керпи?…
Миналата година бяха супер, но тази…
А някой да е пробвал слънчогледови "Баумикс"?
liverpool-64 - специалист
- Пелети от Давидково (Premium pellets, Червена маркировка на опаковката), иглолистни - като Пирин пелетс, но ценово са най-добри (380 с транспорта за Сф). До месец доставка

[/quote]
Колега,попаднаха ми тези иглолистни от Давидково, видяха ми се много черни, а и продавача каза,че не излизали 15кг. чувал, а по-малко. Ако оставим тези неща настрани , горят ли добре иначе.
ndg - помощник
ср юли 25, 2018 9:52 pmliverpool-64 написа:
Колега,попаднаха ми тези иглолистни от Давидково, видяха ми се много черни, а и продавача каза,че не излизали 15кг. чувал, а по-малко. Ако оставим тези неща настрани , горят ли добре иначе.
Възможно е да имат разлика в партидите, или да сравняваш с действително премиум клас :). Тези дето пробвах не изглеждаха много черни, по-скоро си изглеждаха нормално, като останалите иглолистни. В сравнение с Швайгхопер сигурно ще изглеждат доста по-тъмни.
Не съм теглил торбите, не мога да кажа за килограмите.
Относно горенето - не видях нищо притеснително, макар че си зависи и от конкретния котел и настройки.
На база торби, които тествах, бих казал че са добре цена/качество.
Най-добре вземи няколко торби и тествай. Това лято, климатът е благоразположен към подобни упражнения :)
Chefo77 - майстор
ср юли 25, 2018 7:33 pmpondzi написа:
Много добри цени тази години.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА......
И какво точно е виновна държавата за това, че цените на пелетите се качват???
Само стойте и гледайте в близките години какво ще става. Преди години имаше един-двама производители и намираха производството за нерентабилно. Щом Кроношпан не си пелетираха отпадъците сами, а ги продаваха на външна фирма...
Сега куцо и кьораво прави, усетиха се, че има пара там и гледай екшън.
Така че изчакайте с цените. :wink:
gnt69 - майстор
чет юли 26, 2018 7:50 amChefo77 написа:
И какво точно е виновна държавата за това, че цените на пелетите се качват???
Само стойте и гледайте в близките години какво ще става. Преди години имаше един-двама производители и намираха производството за нерентабилно. Щом Кроношпан не си пелетираха отпадъците сами, а ги продаваха на външна фирма...
Сега куцо и кьораво прави, усетиха се, че има пара там и гледай екшън.
Така че изчакайте с цените. :wink:
Всичко ще си дойде по местата. В БГ като една млада пазарна икономика все още има спекуланти които ще изпаднат по пътя към бързите пари.
Ще има фалирали производители щото всеки с нюх към бързите пари започна да прави пелети. Гледам в Германия цените не са много по различни от БГ. Слагам линк към цените в Германия който не знае немски да го зареди в гоогле crome той знае езици и превежда. Има графики на цените от 2004 на цените до ден днешен.
ЦЪК
diqn88 - специалист
Някой пробвал ли е пелети Диаманд пловдивски. Мнение.
6osi6 - майстор
ср юли 25, 2018 8:10 pmjudas написа:
... слънчогледови "Баумикс"?
Купувай.
Kcal 4,07, влажност 9,11%, пепел 3,41.

Прикачен файл

GHK364.png
ndg - помощник
Точно казано!
За седмица и половина Wolf поскъпват с 30 лв/тон...- тази година нама да са те, а а другата - живи и здрави, ще видим.
Интересно какво се промени през това време? Млада паарна икономика, ...
Струва ми се че все още търсвнето е по-голямо от предлагането! и с това повишаване на цените се опитват да вкарат усещане за дефицит
Купувай народе, че утре ще е по-скъпо...
fox_vt - майстор
Суровината поскъпва тока също. Цената се определя от търсенето. Преди месец доматите бяха над 3 лв след месец ще са 30 ст ама никой не се оплаква. Нещата ще се нормализират след години,дотогава който се усетил ще е направил пари. Пък ако не ви изнася продавайте котела и на дърва или ток избор голям.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: