Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sixb0nes - специалист
вт юли 24, 2018 8:29 pmnovgradski написа:
Повдигането съм го правил с "федер" шайба за М8 ,но с менгеме и чук я "изправям" - става като обикновена шайба...но на старите дървени терасови вратопрозорци и стари врати.
Дебелината на шайбата е 2,2 - 2,5мм.
Предполагам че същото може да стане и с подходяща втулка ...според пантата.
Втулката няма ли да изяде пантата?
miliad - майстор
С пластмаса ли е щифта на пантата? Ако е метален няма проблеми да подлагаш шайби, ако е пластмаса е малко "според зависи ситуацията".
sixb0nes - специалист
чет юли 26, 2018 2:59 pmmiliad написа:
С пластмаса ли е щифта на пантата? Ако е метален няма проблеми да подлагаш шайби, ако е пластмаса е малко "според зависи ситуацията".
Метална е, ама като звънях в мебелната фирма ми казаха, че ако сложа шайба, ще изяде пантата... 3 панти са, 3 шайби трябва да сложа.

Прикачен файл

20180725_095932.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
3мм досега на ръка със шкурка да го бях отнела!
chapara - майстор
А с ел. ренде да го забравила :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юли 26, 2018 6:52 pmchapara написа:
, нали
kozl - майстор
чет юли 26, 2018 6:52 pmchapara написа:
Е те така си купих ел.рендето заради 4 врати. И тогава ей на издънка. Едната врата я подкъсих отгоре, вместо отдолу, щот беха фурнировани и от долната страна + невнимание от моя страна. Стават грешки казал таралежа и слезнал от телената четка :roll: И после местене на панти тип пеперуда и насрещник :x .
chapara - майстор
чет юли 26, 2018 4:09 pmsixb0nes написа:

Метална е, ама като звънях в мебелната фирма ми казаха, че ако сложа шайба, ще изяде пантата... 3 панти са, 3 шайби трябва да сложа.
Те в мебелната къща са голями умници, защо не ги попита: "А самите панти тогава няма ли да се самоизядат, нали пак са метални""

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :axe:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет юли 27, 2018 7:18 amkozl написа:
.:roll: И после местене на панти тип пеперуда и насрещник :x .
Щото ме мързи, бих отрязала и отдолу, а отгоре летвичка. Едни панти още ми висят като задача ;-( Мразя панти да пипам
:-) Донаждала съм врата отдолу с 13см....

Тема "Повдигане на врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: