• 1
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 14
Всички въпроси за вилата.
nikolson - майстор
dream1984 написа:
:)ако някой се интересува....
На лични, ако може!
Колеги, днес попаднах на доста добра оферта- бензинова косачка , самоходна, нова с 3 години гаранция за 399лв безплатна доставка.редовната цена е 519лв.
Ето тук: https://shop.valerii.com/Kosachki-i-aks ... duct=38968

:yawinkle:
iva6ki - специалист
Изглежда много добре най важното с OHV двигател смазването е с плискане имам фреза с подобен двигател на ейнхел желязо е. Взе ли я да споделиш впечатления.
vlax - майстор
kalin_kayo написа:
Колеги, днес попаднах на доста добра оферта- бензинова косачка , самоходна, нова с 3 години гаранция за 399лв безплатна доставка.редовната цена е 519лв.
Ето тук: https://shop.valerii.com/Kosachki-i-aks ... duct=38968

:yawinkle:
Нека кажат специалистите,има доста хора в форума,които разбират.Тука където си посочил новата цена е 519.12 лв или аз нещо бъркам.Според мен би било по-добре, ако ширината на косене е по-голяма.Аз в момента кося с електрическа но се увеличи терена и се ослушвам за моторна самоходна за догодина,но търся с предни задвижващи колела и поне 51 см,без кош ,не знам през зимата дали ще паднат цените?

ПП Сега видях че си писал на 19 юли,може би цената е била такава тогава.Ако си я взел доволен ли си?
PetyrVeliki - специалист
Привет,

Мислех и аз да пускам такава тема, но намерих тази :) ... и нека споделя и какво си взех всъщност :D

След като вече имам малък тример, голяма коса - 1KW, косачка на 4 колела, но много стара и с липсващ кош, както и обикновена коса - за случаите, когато изтървем тревата и тя стане метър и нагоре висока - си взехме ей тази:

Изображение

1800 W, с 5 години гаранция. Има си кош, и така прави ненужно събирането на изсъхналата трева после. (Пробвахме и да не я събираме, но съхне грозно, задушава новата трева отдолу и изглежда мега зле.)

Днес сефтосахме новата косачка, и въпреки че терена е неравен, все още не е очистен напълно от камъни и други боклуци - свърши идеална работа :)
Обърнете внимание и на това как е разположен кабела - напречно на посоката на движение, така че няма опасност да се спъна в него или да мина с косачката отгоре.

А за по края и около дърветата си ползваме косата и кордата. Всичко е на ток при нас :) ... бензинови истории - не!

Ето и малка част от терена, за да видите колко е зле, и въпреки това косенето за първи път днес се оказа приятно занимание :D
Изображение

Поздрави :partyman:

ПС: И само да поясня, преди да сте ме нападнали по темата - теренът сега е в процес на разчистване, в началото беше не джунгла, ами направо бунище ... но с времето го изчистваме все повече и още малко му трябва да стане на идеална ливадка :cool:

ПС2: Теренът е 1 декар.

ПС3: Само споледям опита си ... не се заяждам и не давам акъл :roll:
bulhomes2 - майстор
PetyrVeliki написа:
Всичко е на ток при нас :) ... бензинови истории - не! ...косенето за първи път днес се оказа приятно занимание ...
Малко си като някой, който от колело се е прехвърлил на трабантче. Ако някой ден окосиш и с бензинова самоходна - ще усетиш и какво е да ползваш Мерцедес.
EDI - майстор
Бомба си е.На вилата от доста време правя така, само коса тревата която си расте от дядо Боже и то с храсторез, щото ме мързи да си взема Ел косачка. :lol: Ливадата си е идеална и без всякаква друга грижа, даже и не поливам.
vlax - майстор
PetyrVeliki написа:
Привет,

... бензинови истории - не!
Защо?
PetyrVeliki - специалист
пон апр 30, 2018 9:41 amvlax написа:
PetyrVeliki написа:
Привет,

... бензинови истории - не!
Защо?
Ами няколко са причините - по-лека е, по-тиха е, пак върши работата. Пушеци, миризми. Но като се има предвид и че я ползват не много физически силни хора като жена ми и майка ми - фактори като теглото са си важни.
А пропуснах да кажа, че я държим в мазе под земята и жена да мъкне бензинова по стъпала нагоре си е трудно, а пък това се случва от време на време.
bulhomes2 - майстор
За мълкненето по стъпалата - да. Но косенето със самоходна е много по-лесно от тази, дето трябва да я буташ и да и местиш кабелите. С нея само ходиш след нея и стискаш едно лостче.
 • 1
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 14

Тема "Избор на косачка за вилата." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: