Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
vaprosat - напреднал
Дойде времето на входната врата. Гледах по магазините някакви полски врати по около 600 лв, обаче на ми вдъхват никакво доверие. Днес гледах в Топливо за шперплатови врати, обаче се оказа че има 2 вида, изглеждащи по един начин - шперплатови по 130 лв и шпервани по 240 лв. Продавачите така и не можаха да обяснят каква е разликата и кое е по-доброто. Моля ако някой знае да каже каква е разликата и изобщо струва ли си да е шперплатова.
Тани - модератор
И защо не ти вдъхват доверие :?:
vaprosat - напреднал
Най-вече ми се струва, че покритието бързо ще се надраска непоправимо, докато другата може да се лакира.
expander - специалист
Аз като чуя входна врата си представям не талашит, ами блиндирана врата.

Моята я смених преди месец.
Някои фирми предлагат обличане на старата каса (малко се стеснява чиситя отвор) други пък държат да махнат старата каса.

Самата врата обикновено е 2 или 3 мм ламарина двустранно, с пълнеж от вата или по-добре EPS (ватата колкото и добре да е поставена от тряскането на вратата ше провисне). Лагеровани панти, касова брава, GSM модул, падащо уплътнение на прага... екстрите покачват много цената.

Покритието може да е от боя, през фолио, та до ламинат, или масив.

Цена под 600-700 лв за прилична врата без екстри не успях да видя.
vaprosat - напреднал
По принцип не искам вратата да е блиндирана, тъй като ако някой реши да краде нищо не може да го спре. Причината, поради която искам да я сменя е, че с времето от влагата от банята се е изметнала и по никакъв начин на може да се уплътни. Това, което искам най-вече да е по-високо износо-устойчива, а не при едно драсване с ключа да се повреди и да не може да се оправи.
Emerald - модератор
vaprosat написа:
Най-вече ми се струва, че покритието бързо ще се надраска непоправимо, докато другата може да се лакира.
Как така "непоправимо"? :shock: Каквото и да е покритието, то винаги може да бъде сменено и вратата покрита с друго, декорирана по подходящ начин, боядисана, облепена с какъв ли не материал, както и тапицирана. Бих взела евтината и бих я доработила от гледна точка на външен вид. :? Ай ще им се не види- все същата работа. :lol:
vaprosat - напреднал
По принцип въпроса ми беше каква е разликата между шперплатовите и шперваните врати. :-D
Emerald - модератор
vaprosat написа:
По принцип въпроса ми беше каква е разликата между шперплатовите и шперваните врати. :-D
Май не е кой знае каква разликата. :? Ето тук прочети:

http://www.mebeli.info/go.idecs?l=bulgarian&i=8742
vaprosat - напреднал
Благодаря за отговора. Май наистина няма голяма разлика. :)
joro_kem - специалист
http://www.bulbond.com/
мисля че това ще ти бъде полезно. скоро купих оттам 2 интериорни и една блиндирана врата, много добро съотношение цена / качество, малко по-особен монтаж, но си струва.

Тема "Входна врата на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: