Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
infomar
Има един покрив, който е само на керемиди и няма под тях нищо. Когато вали сняг по някога (само когато духа) под него на тавана се натрупва леко няколко сантиметра сняг в едната част.

Дали ще има ефект, ако от вътрешната страна се запълни със строителна пяна пролуките между керемидите където не уплътняват добре?
Знам, че с времето ще се разруши, но има ли нещо друго подходящо.
Не ми се разваля целият покрив за да се слага дъски, покрития и др. Да се закърпи положението няколко години докато ми увре главата.
nautilus33 - майстор
Опитвал ли си да пренаредиш керемидите?
infomar
Пренаредени са, но въпреки това леко си влиза когато духа силно. Аз мислех, че е от това, че няма "сачак" (май така се казваше покритата от долу стърчаща част), но ми казаха, че си е от арлъците между керемидите.
nautilus33 - майстор
Не си ли забелязал откъде точно влиза? Все си мисля, че е от пространството между надзида и стрехата?
infomar
И аз така си мислех, но ме убедиха, че е от керемидите. За съжаление не съм гледал.
fbr - майстор
При силен вятър и сняг се получава този недостатък. Няма как да го избегнеш, без да опънеш някакво фолио под керемидите.
kozl - майстор
ср авг 01, 2018 1:40 pminfomar написа:
Има един покрив, който е само на керемиди и няма под тях нищо. Когато вали сняг по някога (само когато духа) под него на тавана се натрупва леко няколко сантиметра сняг в едната част.
Нема таков покрив или некои ора са преотдолели гравитацията. :-D
Преди година разглеждах едно таквоз покривче - ребра/летви/керемиди и ми направи впечетление, че крайните редове керемиди бяха връзвани с тел :shock:
Собственика обясни, че ветеро ги повдигал :shock: :?

Тема "Запълване под/между керемиди? С какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: