Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
чет авг 09, 2018 9:19 pmjudas написа:
вт авг 07, 2018 11:20 amjudas написа:
Продавам РБ20 на 3 сезона.
@judas, познаваме се лично. Мисля следващата година да си продам горелката екоенергия 35.
Работила е само един сезон.
Миналата година минах на термопомпа вода вода и релано горелката не е палена нито веднъж.
Засега не я продавам само защото имам 9 тона пернишки въглища фракция 5-20мм, които ако изгоря в отоплителен сезон 2018-19 ще я продам.
цената ще е 1/2 от фабричната.

Пиши или звънни май месец 2019 ако не си си намерил. За теб може и 60% отстъпка от цената -)
judas - специалист
чет авг 09, 2018 9:27 pmшоп написа:
@judas, познаваме се лично. Мисля следващата година да си продам горелката екоенергия 35.
Работила е само един сезон.
Миналата година минах на термопомпа вода вода и релано горелката не е палена нито веднъж.
Засега не я продавам само защото имам 9 тона пернишки въглища фракция 5-20мм, които ако изгоря в отоплителен сезон 2018-19 ще я продам.
цената ще е 1/2 от фабричната.
Пиши или звънни май месец 2019 ако не си си намерил. За теб може и 60% отстъпка от цената -)
Здрасти. Много ти благодаря за офертата, но 35кВ ми е голяма. Освен да цепя котела втори път :-D и да му добавя секции!
filmatoplo - майстор
:) Доктор Филмо Топлов извършва профилактични прегледи утре на плаж Перла от 14 ч моля желаещите да заповядат :wink: шега .Монтирам аз днес wai-fai модула на горелка рб 20 star и не щеш ли модулчето без двете крачета които го държат -веднага се задействаха благодарности ... :wink: и познайте от какво направих крачета да задържа модулчето -ползвах кибритена клечка и моментно лепило , за някой това щеше да е шок как да реагира :lol: та много поздрави на този който не ги е поставил :finga:
Неска, докато си варя лютеницата, реших да профилактирам отопляващите чаркове.
Имаше леко наводнение и при мене, от което котела си беше целия в конденз, въпреки проветряването от месец и нещо.
Първо изчистих голямия шнек.
https://photos.app.goo.gl/fkdQgvW42hRXRRgV8
Туй е то, дето излезе- две шепи прах и шепа пелети, като сичкото туй премина през горелката, между дозите.
После дигнах капака на горелката, фърлих една-две профилактики отгоре отдолу и я включих в УПСа, с новия му спецялен акумулатор.
Излях една торба миналогодишни и почнах да меря. От тръбата излязаха над 2 кила стари пелети, а почистения шнек показа 31,13 кг. за час.
Метнах шепа прах върху старата пепел и стартирах.
Запали на третата минута, работи точно 2 часа, като през това време правих леки корекции на 3тата мощност и на финала имах 550 литра 80 градусова вода.
Първите 30 минути карах Боша с напълно отворена клапа на изхода му, като и клапата за разгаряне беше отворена. Тва е клапа, която елиминира третия ход на котела.
Котелът не съм почиствал, след последното палене, както и горелката си стоеше с пепелта.
Температурата на пушека не подмина 140 градуса през цялото време. След като затворих напълно клапите, градусите паднаха до 120-125.
Доволен съм от изделието. Оказа се, че може да гори и прах, стига да има кой да го достави в горивната камера.
filmatoplo - майстор
:) Е стига работа -време е за по 1 :drinkers:
markoscbr - специалист
Трифончо и кога остана време да свариш лютеницата или е на авто пилот :partyman:
нед авг 12, 2018 8:12 ammarkoscbr написа:
Трифончо и кога остана време да свариш лютеницата или е на авто пилот :partyman:
Миииии........мойта сабалем ма идоса, та реших да си гледам мъжката работа.
Драснах клечката в 9 някъде и докато текне лютеницата, свърших тежката работа с профилактиката на горелката и чистенето на шнека.
Отне час, докат са гъбаркам с по сложните профилактики.
Те тогас текна лютеницата. Намалих огиня, регулирах дебита през хладника и дефлегматора и палнах горелката.
Аз се шегувам, ама е хубаво с прахосмукачка да се почисти вентилатора или по точно с компресор.
Добре е да се смажат втулките, на вентилатор, двигателите на шнековете.
Е те за тва са паричките дето някой друг ще трябва да го направи и за да важи гаранцията още година.
Изделието се оказа Трифоноустойчиво. Три сезона без профилактика.
Не правете това у дома, скъсявате му живота!
filmatoplo - майстор
:wink: Един комшия вари лютеница от мускатови домати :yawinkle: и от него си купувам по 8лв бурканчето .
Другата седмица... или по другата, идвам на Ахтопол да ги видя аз тез приморски мускатови домати.
Ши нося и от мойти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: