някой би ли дал идея как се прави детско легло,благодаря предварително
- 1
- 2
Жилището на най-малките
commandore
- напреднал
13 мнения в "детско легло"
Emerald
- модератор
Аз се чудя...по какво се отличава направата на детско легло от направа на каквото и да било легло или спалня? Зависи какъв модел искаш. Най-лесното-правоъгълна кутия с вдигащ се капак и матрак отгоре.
Табла винаги може да се измайстори допълнително според зависи от декора на стаята. Напоследък нещо не понасям готови легла с табли, както и тип "кутия" с вмъкващ се вътре матрак. Първото е изключително само за оскъпяване. На всичкото отгоре се чудиш как и с какво да го връзваш (такава табла, каквато ти е нужна, практически никога не намираш), пък и често няма смяна или просто ти е жал да хвърлиш куп пари за смяна. Второто пък е супер-неудобно за сядане и търкаляне въобще по леглото. Кой е измислил този модел и как така толкова масово е навлязъл много ми е интересно...
Идеалното легло за мен има база, матрас и нищо повече. Най-много базата да е с повдигащ механизъм и да се използва долната част като ракла по някакъв начин (може и чекмеджета?). И без значение детско или възрастно.

Идеалното легло за мен има база, матрас и нищо повече. Най-много базата да е с повдигащ механизъм и да се използва долната част като ракла по някакъв начин (може и чекмеджета?). И без значение детско или възрастно.
Galski
- специалист
Eee
Таблата си има функция, айде ся. Поне където е главата трябва да има такава.
А пък аз съм фен на тези легла, които имат странична табла по дължината си и към тях вървят дунапренови възглавници, като призматични тела са. В "прибран" вид леглото изглежда като диван - адски удобно нещо, сега е абсурд да намериш такива да се продават - само с поръчка, аман... А с такива възглавници колко игра е падало - ехее... Но такова легло се слага до стената, ясно е нали

А пък аз съм фен на тези легла, които имат странична табла по дължината си и към тях вървят дунапренови възглавници, като призматични тела са. В "прибран" вид леглото изглежда като диван - адски удобно нещо, сега е абсурд да намериш такива да се продават - само с поръчка, аман... А с такива възглавници колко игра е падало - ехее... Но такова легло се слага до стената, ясно е нали

Emerald
- модератор
Galski написа:EeeНе съм казвала че може без табла или че бих сложила леглото без такава. Казах, че тези табли, които вървят към леглата са отвратителни, че да си направиш сам таблата е елементарно и тя със сигурност ще ти пасва на декора. Пък ако щеш -табла от една, две или три страни като диван- без значение.Таблата си има функция, айде ся. Поне където е главата трябва да има такава.
commandore
- напреднал

Emerald
- модератор
Упорит бе!
Тук има планове на най-различни видове легла и не само:
http://woodtools.nov.ru/proj.htm
И тук, и тук.
Това е за спалня, но може да се използва.
И тук също.
Още.
Виж и тук:
http://www.woodworkingplanfinder.com/pl ... -plans.htm

Тук има планове на най-различни видове легла и не само:
http://woodtools.nov.ru/proj.htm
И тук, и тук.
Това е за спалня, но може да се използва.
И тук също.
Още.
Виж и тук:
http://www.woodworkingplanfinder.com/pl ... -plans.htm
commandore
- напреднал
БЛАГОДАРЯ Emerald,много ми помогна 

- 1
- 2
Тема "детско легло" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература