пет авг 03, 2018 3:31 pmmilenskior написа: Какво ще кажете за това http://www.vitolux.com/details.php?prodID=20759Не знам каква е мощността на това Грейко, но чисто съдейки по характеристиките (нямам опит с конкретния уред), ако "грейкото" консумира максимално до 350 вата, няма причина да не става.
Става ли или не за Грейковците?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
calcaneus86
- напреднал
43 мнения в "Подходящ ли е този UPS за пелетна камина с макс. мощност 350 W?"
milenskior
- специалист
Мощността е достатъчна, но дали е качествено и с наистина правилна синусоида?
Трифон П.Трифонов
- майстор
Милене, ако си със старата запалка, напълно достатъчна е мощността на китаеца.
Тия 500 VA са ок. 400 W. Ако си с новата запалка.....съмнително ми е само дали ще пали.
Според информацията от сайта, синусоидата е правилна.
Качеството....Имах електрожен от тези. За мен беше некачествен (лаик съм), но в ръцете на професионалиста пее и "лее" заварки.
calcaneus86, тези акумулатори са стартови.
Бих ползвал такъв, само ако имам нужда от резервен акумулатор за автопарка си през зимата.
Трябва ти тягов акумулатор, ама само принципно.
Много хора ползват старите си автомобилни.
Тия 500 VA са ок. 400 W. Ако си с новата запалка.....съмнително ми е само дали ще пали.
Според информацията от сайта, синусоидата е правилна.
Качеството....Имах електрожен от тези. За мен беше некачествен (лаик съм), но в ръцете на професионалиста пее и "лее" заварки.
calcaneus86, тези акумулатори са стартови.
Бих ползвал такъв, само ако имам нужда от резервен акумулатор за автопарка си през зимата.
Трябва ти тягов акумулатор, ама само принципно.
Много хора ползват старите си автомобилни.
calcaneus86
- напреднал
Съзнавам го, но тягов гелов 80 Ah е 400 лв. Визирам Exide Equipment Gel, има много добри отзиви за серията на запад. Иначе обслужваемите тягови с този ампераж са около 220 лв., но нали ще бъде вътре в стаята и не ми се иска.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет авг 03, 2018 8:51 pmcalcaneus86 написа: ....Решил си, ще похарчиш парите, после ще спечелиш други.
Със здраве!
calcaneus86
- напреднал
Благодаря! Ще пиша, като ги изпробвам в синхрон.
calcaneus86
- напреднал
Изборът на тягов акумулатор стигна до следната дилема:
http://valbis.com/vrla-panasonic-lc-p1275p-12v-75ah/ - 3 год. гаранция, 372 лв., AGM
http://valbis.com/mhb-mm75-12/ - 1 год. гаранция, 258 лв., AGM
Разликата не е малка. На единия му дават живот 10-12 год., на другия - до 8. Това при някакви оптимални условия, разбира се. Какво мислите по въпроса?
http://valbis.com/vrla-panasonic-lc-p1275p-12v-75ah/ - 3 год. гаранция, 372 лв., AGM
http://valbis.com/mhb-mm75-12/ - 1 год. гаранция, 258 лв., AGM
Разликата не е малка. На единия му дават живот 10-12 год., на другия - до 8. Това при някакви оптимални условия, разбира се. Какво мислите по въпроса?
Трифон П.Трифонов
- майстор
Евтиния. При теб акумулатора ще си отиде по скоро от старост и бездействие, отколкото от експлоатация. Слагам и малък % неподходящи условия на съхранение (в стаята до печката), както не се знае какво е поддържащото зареждане на китайката.
На двата акумулатора, в графичките долу, пише- проектиран живот 10-12 години.
От панасоник са по откровени, щото знаят как се експлоатира техниката и предвиждат 6-9 години живот.
Зареждачката е важна много. Подмениха ми комплект акумулатори след 4 месеца експлоатация и тест от фирмата. Следващите изкараха гаранцията от 6 месеца и те се предадоха. Акумулатори табела.
После купих безименни акумулатори и зареждачка табела. На 2.5 години са, като се експлоатират на инвалидна количка.
Каквото и да купиш, първо го зареди! Остави го няколко дни свързан с UPSа, преди умишлено да го изпробваш. Замери поддържащото напрежение на машината! Ако е над 13.8, не е много добре, макар че при определени условия и 14.2 постоянно, не пречи.
На двата акумулатора, в графичките долу, пише- проектиран живот 10-12 години.
От панасоник са по откровени, щото знаят как се експлоатира техниката и предвиждат 6-9 години живот.
Зареждачката е важна много. Подмениха ми комплект акумулатори след 4 месеца експлоатация и тест от фирмата. Следващите изкараха гаранцията от 6 месеца и те се предадоха. Акумулатори табела.
После купих безименни акумулатори и зареждачка табела. На 2.5 години са, като се експлоатират на инвалидна количка.
Каквото и да купиш, първо го зареди! Остави го няколко дни свързан с UPSа, преди умишлено да го изпробваш. Замери поддържащото напрежение на машината! Ако е над 13.8, не е много добре, макар че при определени условия и 14.2 постоянно, не пречи.
calcaneus86
- напреднал
Относно акумулатора - взех панасоника, 75 Ah. Има един тревожен момент с инвертора. Реших при първото включване, преди да го свържа с акумулатора, да измеря какво напрежение пуска като зареждачка. Ами 8,7 волта макс ми измери, без никакъв товар, просто включен в контакта и независимо дали е в режим зареждачка или инвертор и зареждачка. Не ми изглежда нормално. Използвах елементарен китайски мултицет, които в контакта си ми показва стабилно 223 волта. Има ли друг начин да измеря по-точно и как да разбера има ли проблем. Вече го свързах с акумулатора и му закачих трлевозор, рутери, суичове, което не го затруднява - като товар не показва нито една чертичка, под - 100 вата да и явно над 100 е една чертичка. Като индикация за нивото на батерията редува 4 или 5 (максималното). Иска време да го поизтощя и после да го заредя. Но имам опасения, че дори да индицира 5 чертички батерия, не знам дали ще е напълно зареден.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Тревожиш се за глупости.
Освен това ти казах първо да го заредиш, преди да го пробваш умишлено.
Късно е да се учиш, щом мислиш за чертичките.
За здравето на акумулатора, важен е алгоритъма на зареждане и контролираното разреждане.
Масата евтини UPSи имат прости зареждачки.
Просто си ползвай джаджите и не ги мисли!
Освен това ти казах първо да го заредиш, преди да го пробваш умишлено.
Късно е да се учиш, щом мислиш за чертичките.
За здравето на акумулатора, важен е алгоритъма на зареждане и контролираното разреждане.
Масата евтини UPSи имат прости зареждачки.
Просто си ползвай джаджите и не ги мисли!
Тема "Подходящ ли е този UPS за пелетна камина с макс. мощност 350 W?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература