• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D като при тока и веика -разпределяне,пренос,снабдяване :lol:
sokolov.91 - майстор
Ето така изглежда моята фактура:

Изображение
fbr - майстор
За 24 куб. м си платил 18.46 лв. По 0,78 лв за кубик ти идва цената. Блазе ти.
Antonii - майстор
Поредната фактура от поредното дружество написана така, че потребителя да неможе да разбере защо плаща толкова.
Такъв тип фактури издават обикновенно некоректните монополи.
Самнявам се, че газоизмерителния уред в таблото дава данните в MWh.
И тази представителна калоричност е един доста интересен параметър с неясен произход.
Защо не пуснете едно запитване до вашето дружество да ви обяснят от къде идва и как се определя.
И ако ви кажат, че някой го дава от някъде си, то нещата са ясни.
sokolov.91 - майстор
пон авг 20, 2018 1:54 pmfbr написа:
За 24 куб. м си платил 18.46 лв. По 0,78 лв за кубик ти идва цената. Блазе ти.
Не знам за колко кубика съм платил 18.46лв. защото никъде не пише нищо за кубици във фактурата. Плюс това аз казах, че съм изхарчил 24 кубика до 4-ти Август. А те кога са минали и са описали газомера не знам.
fbr - майстор
На първия ред пише -Доставка на природен газ, 0 старо показание на дебитомер, и 24 ново показание на дебитомер предполагам. Аз оттам го смятам. Не се сещам дали съм го прочел назад.
sokolov.91 - майстор
пон авг 20, 2018 3:35 pmfbr написа:
На първия ред пише -Доставка на природен газ, 0 старо показание на дебитомер, и 24 ново показание на дебитомер предполагам. Аз оттам го смятам. Не се сещам дали съм го прочел назад.
Пише 0 - 24 но до там. Нито пише, че това е показание на газомера нито нищо. Да не говорим, че няма как да са кръгли числа. Нито е почнал газомера от кръгла нулаа нито са го описали на кръгло 24.
fbr - майстор
Принципно на електромери, водомери десетите и стотните не се отчитат.
sokolov.91 - майстор
пон авг 20, 2018 4:26 pmfbr написа:
Принципно на електромери, водомери десетите и стотните не се отчитат.
А забелязваш ли, че количеството на всички 5 неща за плащане е едно и също число - 0.2550? Само единичната цена е различна... това за мен е нереална фактура. Не знам как може измервателния уред да отчита кубици, а от фирмата да ми дават фактура в мегавати и най-долу да имам някаква ставка за месец Юли и някалво си число 10.621...
turbocharged - специалист
С малко реверсно инженерство може да разбереш точно какво плащаш.
“ПРЕДСАВИТЕЛНАТА” калоричност е 10,621 kWh/m3. Ти си изразходил 0,255 MWh = 255 kWh
255 / 10,621 = 24 m3 газ си изразходил
С цена 0,7692 лв/m3 или 0,0724 лв/ kWh
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: