Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Котел burnit wbs 20 kw с горелка greykо 20 star, добра комбинация ли е?Отопляваната площ е 90кв.м. с вата 5см. по таваните и фибран 2см. на подовете без външна изолация тази година +два бойлера по 80л.
filmatoplo - майстор
Този котел Бурнит става -само ако си го имаш от преди ,но тепърва да го купуваш нов не струва ,то е немислимо да си купиш горелка Грейко без оригиналния котел на Грейко .
Всичко е въпрос на финанси burnita e 1300лв а greyko 2000.Това във времето за колко години ще се избие, и дали има чак толкова по голяма ефективност на greykoto.
filmatoplo - майстор
Моля те не прави тази грешка с Бурнита ,за сезон два си платил разликата от 700 лв .
Значи по груби сметки, грейкото ще даде икономия 3тона слънчогледови пелети за два сезона?
filmatoplo - майстор
Съвета който давам може да се смята за приятелски ,монтирал съм доста котли Бурнит преди да излезнат Грейко .Горелка Грейко се монтира на милиметри в Бурнита има скара от тръби които пречат пепелта да пада в пепелника -това в комбинация със слънчогледови пелети е направо ад , на всяко 5 часа трябва да се чисти натрупаната пепел пред горелката защото не пада през тази скара на Бурнита ,даже самата горелка опира и стърже по нея.
Исках някакво по бюджетно решение, но това явно не е добра комбинация. Ако знаеш по евтини и ефективни котли, като изключим бурнита, моля да го споделиш.
filmatoplo - майстор
На лични съобщения ти писах ,в краен случай котел Бош като компромис .
sian - специалист
Колега помисли за комбиниран котел с ретортна горелка. Ако това ти хареса ще ти дам вносителя.
http://www.kotly-witkowski.pl/kotly/kot ... slmiakowym
Аз съм с такава горелка и подобен котел. Гори автоматично както пелети така и въглища. Може да работи и като обикновен котел.
Вярвай ми опиташ ли автоматично няма да помислиш за ръчно.
gnt69 - майстор
пет авг 24, 2018 4:54 amsian написа:
Колега помисли за комбиниран котел с ретортна горелка. Ако това ти хареса ще ти дам вносителя.
http://www.kotly-witkowski.pl/kotly/kot ... slmiakowym
Аз съм с такава горелка и подобен котел. Гори автоматично както пелети така и въглища. Може да работи и като обикновен котел.
Вярвай ми опиташ ли автоматично няма да помислиш за ръчно.
Научиха ли ги да палят че не можеха. :partyman:

Тема "Комбиниран котел, но какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: