Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
Сталин го е казал ....няма човек няма проблем.
Разбирай няма запалка няма проблем.
VLADO66 - майстор
Не знам котлите на Грейко дали ги правят от жароустойчива стомана, но Боша със сигурност.Имам такъв от 95 година 24kW, когато се казваше Дакон и няма никакъв проблем.Преди две години му взех една вратичка за Грейко и една горелка Грейко RB20 и съм предоволен.Площта, която отоплявам е същата.
zaid1127 - специалист
Хора, 21 век сме вече !!!
Според мен най-модерното в момента е това:
https://ecotherm.bg/project/bisolid-automat/
Поне при мен основно това се търси.
taylor1 - напреднал
Да попитам и аз.. Взех комплект за преустройство на комбиниран котел Грейко обаче няма указания кое как и кхде се монтира. Кривите планки са на болтова връзка, обаче няма заработени отвори по корпуса на котел. Някой може ли да ми помогне със съвет или снимков материал ако е слагал такава скара на собствения си котел.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет окт 05, 2018 9:47 pmtaylor1 написа:
Да попитам и аз.. Взех комплект за преустройство на комбиниран котел Грейко обаче няма указания кое как и кхде се монтира. Кривите планки са на болтова връзка, обаче няма заработени отвори по корпуса на котел. Някой може ли да ми помогне със съвет или снимков материал ако е слагал такава скара на собствения си котел.
Откъде го взе? Защо не попиташ доставчика си - длъжен е да ти обясни. Да не би да си го откраднал, че не смееш да попиташ? Сега ако ти обясним, дали няма да станем неволни съучастници? М?
filmatoplo - майстор
На всеки котел Грейко има подготовки за отвори -намери ги и ги избий да се отворят :) .
пон сеп 10, 2018 9:53 amzaid1127 написа:
Хора, 21 век сме вече !!!
Според мен най-модерното в момента е това:
https://ecotherm.bg/project/bisolid-automat/
Поне при мен основно това се търси.
Заиде, наистина ли според тебе това е най-модерното (поне от Ерато)? Стига бе, не мога да повярвам! За Файтона нещо?

Прикачен файл

Razrez Pelletherm Phaethon.jpg
taylor1 - напреднал
Дистрибутора е в чужбина и реших сам да се справям. Видях заработените отвори само за горелката. Явно поне по мои разсъждения те се използват и за планките на скарата.
Слага се само едната планка - тази срещу горелката. Скарата ляга на нея и стои под наклон - другия край ляга горе на водната риза над горелката свободно
filmatoplo - майстор
Моля те недей да гориш дърва в този котел .

Тема "Комбиниран котел, но какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: