Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ben84 - специалист
...

Прикачен файл

P_20180825_213012.jpg Попитаха ме колко ще струва ремонта.
Казах, че за опит за непредумишлено убийство пари не вземам.
Бабите по селата си ги ползват и са толкова доволни, че нещат друго.
Та какво за ДТЗ ми говорехте???
lov - майстор
Това не бива да е към ел. абсурдите а към история на електрическите домакински уреди. Някъде до 70-те години такива бързовари и котлони с открити реотани си бяха класика. Те това се продаваше в магазините. Чак след това се появиха тръбните бързовоари и котлоните с чугунени плочи.
Аз дори си кътам един такъв на село и си го ползвам и сега. :) Кога не стига слънцето за един слънчев бойлер си дозагрявам водата.
ben84 - специалист
съб авг 25, 2018 10:49 pmlov написа:
Това не бива да е към ел. абсурдите а към история на електрическите домакински уреди. Някъде до 70-те години такива бързовари и котлони с открити реотани си бяха класика. Те това се продаваше в магазините. Чак след това се появиха тръбните бързовоари и котлоните с чугунени плочи.
Аз дори си кътам един такъв на село и си го ползвам и сега. :) Кога не стига слънцето за един слънчев бойлер си дозагрявам водата.
Бабите си греят вода с това в поцинковани кофи от десетки години. И още се намира по магазините. Това е абсурдното според мен.
И дума не може да става за бойлер. Тя си знае, че това е по-добро от пране на ряката и и стига.
Готова е да ми даде пет пъти по 20 лева, отколкото да си купи бойлер с пет години гаранция. И не мож я убеди в обратното. не че не им се живее :partyman:
hidrazin - майстор
Много си е убав бъразоваро. бабите знаят да не барат доде топли ватера-а.
Бойлер с 5 години гаранция не струва 100 кинта и си е заминал преди заветните 5 години.
И па немаш гаранция... Намират се хилядо причини за да ти се откаже гаранция...
:partyman:
ben84 - специалист
Едно тъпо 15 литра Теси съм купил преди години за 120 пари. Ама от най-тъпите. Даже и анодна тъпотия нема, па си работи.
Ама баба мож да мине по-плавно към прогрес...
Примерно да започне да фърга некой сешоар у кофата. Ем тека че има принудителна циркулация на водата и че сгрева по-бръже.
hidrazin - майстор
Тва със сешоара е добра идея.
Нооо ... за принудителната циркулация забрави.
Мноо бърже ще се изциркулира... :partyman:
lov - майстор
Тъй то някои хора са много в час със прогреса а не си правят сметка че все още има села дето нямат водопроводна инсталация и няма как да си сложиш бойлер. То на някои има ама вода няма щото с демокрацията тези села се обезлюдиха и всичко е изоставено на пълна разруха. А да не говорим че по къшите няма и подходяща ел. инсталация която да захрани един бойлер и всичко трябва да се преправя. Аз дори притежавам една такава селска къща дето инсталацията им е с 0,5мм2 и е само за осветление. Като в цялата къща има само два контакта от които единия за радиото сложен високо почти до тавана ма и той пак с такъв кабел. А другия уж с по дебел кабел по спомени към 1.5мм2 щото го сменях доста отдавна. Та те на този контакт бабичката пържеше мекици в чугунения тиган на котлон с открити нагреватели и си грееше вода за миене къпане в поцинкованите кофи. :shock: И водата се вадеше на ръка от герана. :)
п.п. Първия електромер от къщата още си го вардя като антика. Сименс с максимален ток 3 А. :lol:
plamen6703 - майстор
Ако металната кофа е "заземена" с такъв бързовар проблема от поражения клони към нула, освен ако не се ползва от луд и работлив :cool: ! :partyman:
gogo7777 - майстор
Аз от малък съм си луд и работлив.....та такива нагреватели пущам на 400 волта, щото немам нерви да чакам да се згрее водата в кофата. От баба ми знам, че ако кофата е железна требе да туря чиста кърпа на дъното....
hidrazin - майстор
пон авг 27, 2018 7:06 pmgogo7777 написа:
...От баба ми знам, че ако кофата е железна требе да туря чиста кърпа на дъното....
Ей, вслушвай се в съветите на бана си. Умна жена...
Ако беше сложил мръсни чорапи щеше да повишиш проводимостта на водата.
Заради солта от потните крака.
Тогава кофата можеше да бабахне и да си търсиш варените чорапи у комшийката...

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: